Jubel for Vita butikkene i Ålesund-Det var en nervepirrende uke, forteller franchisetaker for Vita på Ålesund Storsenter som før helgen kunne glede seg over å endelig få beskjeden hun hadde håpet på. Begge butikkene i Ålesund får drive videre i motsetning til 58 andre Vita-butikker i Norge som nå legges ned. 

Cesilie Sperre og Ida Karin West jubler for beskjeden om videre drift for Vita i Ålesund sentrum og på Moa

Da Bypatrioten var innom butikken i formiddag, traff vi både Cesilie Sperre og Ida Karin West. Sistnevnte driver butikken på Moa. De legger ikke skjul på at de er lettet over å ha fått en endelig avklaring.

-Det er bare helt fantastisk å vite at vi fortsetter. Samtidig er det kjempetrist å vite at vi mister så utrolig mange gode kollegaer rundt om i hele landet og ikke minst på hovedkontoret sier Ida Karin.

(Fortsetter under)

-Det har vært hektisk, sier en lettet franchisetaker for Vita på Ålesund Storsenter Cesilie Sperre

Telefonene til de begge to ringer hyppig. Nå er det mye som skal kommuniseres.

-I dag reiser vi begge til Molde for å hente varer og snakke med vår kollega der. De var ikke like heldige. Der legger de ned, sier Sperre.

Vi diskuterer handel. Lokalt og generelt. Det er ikke til å stikke under en stol at ting er stor i endring. Derfor er en beskjed som den de har fått i Ålesund ei fjør i hatten.

-Nå er det bare å gjøre butikken klar for årets julehandel, sier de og plasserer ut det de håper blir en bestselger. Årets julekalender!

-Det betyr at vi er lønnsomme og blir satset videre på. Jeg tror ikke folk skjønner hvor viktig det er å faktisk handle med oss. Lokalt og ikke på nett, sier Sperre og utdyper.

-Begge butikkene her er viktige arbeidsplasser for unge mennesker. Vi er kanskje første møtet med arbeidslivet. Bare på butikken i sentrum har vi fem unge mennesker som jobber deltid i tillegg til studier. De hadde mistet den jobben om vi nå forsvant, forteller Sperre.

-I tillegg så har begge butikkene et svært godt samarbeid med Borgund Videregående skole der hudpleiestudentene får viktig praksis i møte med folk, service og kundepleie. På en helt annen møte enn de får på skolebenken, forteller Ida Karin.

Til opplysning har de begge bakgrunn fra samme skole og er ferdig utdannede hudpleiere.

Bypatrioten kommenterer:

Dette er et godt eksempel på at vi som bor her har mye å tjene på å bidra med det vi kan for å opprettholde lokal handel. Hver eneste nedleggelse får konsekvenser. Ikke bare blir et lokale tomt og vanskelig å erstatte, men som nevnt over her forsvinner det også mye mer enn det. Arbeidsplasser, muligheter for studenter og praksisplasser for elever. Listen er lang.

I kjedesammenheng er det ofte og dessverre kun tallene som teller. De butikkene med lavest lønnsomhet forsvinner først...

#brukbyendin