Til toppen

-Jeg velger Ålesund!

(Annonsørinnhold) – Jeg hadde hørt veldig masse positivt om det som tidligere var Høgskolen i Ålesund og startup-miljøet der. Muligheten til å studere innovasjon i hjembyen var altså for god til å takke nei til, sier Max Ferdinand Kipperberg (26) som ønsker å bli boende i Ålesund også etter endt utdanning. Les mer: 

Max Ferdinand Kipperberg (26) studerer markedsføring og ledelse, med fordypning i innovasjon og entreprenørskap, ved NTNU Ålesund og vil gjerne bli værende også etter endt studietid.

Max Ferdinand Kipperberg (26) studerer markedsføring og ledelse, med fordypning i innovasjon og entreprenørskap, ved NTNU Ålesund og vil gjerne bli værende også etter endt studietid.

Trenger man forlate hjemstedet med en gang man er ferdig med videregående? Hva om man allerede har alt man trenger rett utenfor døra?

Max Ferdinand Kipperberg (26) studerer markedsføring og ledelse, med fordypning i innovasjon og entreprenørskap, ved NTNU Ålesund. Han er leder for velferdsutvalget ved skolen og bruker mye at tiden sin til å jobbe med studentbedrift. Man kan rett og slett si at han er en ganske aktiv fyr.

Kipperberg kommer opprinnelig fra Langevågen i Sula, bare en halvtimes kjøretur fra byen, og er ikke i tvil om hvorfor han valgte å bli i regionen.

– Jeg hadde hørt veldig masse positivt om det som tidligere var Høgskolen i Ålesund og startup-miljøet der. Muligheten til å studere innovasjon i hjembyen var altså for god til å takke nei til.

(Fortsetter under)

Ålesund og Sunnmøre tett på naturopplevelser og spennende gründermiljø trekker opp for Max Ferdinand (26) som velger å bli.

Ålesund og Sunnmøre tett på naturopplevelser og spennende gründermiljø trekker opp for Max Ferdinand (26) som velger å bli.

Ålesund for alltid

Kipperberg ønsker å bli boende i Ålesund også etter endt utdanning, mye på grunn av alle gründervirksomhetene som finner sted i byen.

Han trekker blant annet frem størrelsen på byen som en av fordelene ved å bosette seg i Ålesund. Her er det enklere å knytte kontakter enn i storbyen. Men det fører også med seg et par utfordringer.

Trenger bredde i tilbud

– Det kan jo fort bli litt lite, og da er det kanskje ikke nok som skjer for de som er interessert i mer alternative ting. Derfor er det viktig at vi skaper bedrifter som trekker folk tilbake til regionen. Mange av de som drar til storbyene ønsker kanskje et større kulturtilbud og bedre jobbmarked, og da må vi kunne tilby det samme.

Han trekker likevel frem at selv om ikke kulturtilbudet er like stort som i de største byene, har Region Ålesund flere unike muligheter man ikke får andre steder.

– Hvis du ønsker å surfe tar det deg bare en halvtimes kjøring å komme til en strand med store bølger, og om du heller er ski du vil stå på er det heller ikke lange turen for å komme seg opp i fjellene.

NTNU i Ålesund

NTNU i Ålesund

Beholde de gode hodene

Seniorkonsulent for markedsføring og studentrekruttering ved NTNU Ålesund, Sissel Aarhaug Basso, mener det er viktig for regionen å beholde kompetansen som har blitt bygget og tror det lokale næringslivet også ser fordeler ved dette.

– Det kan også være kortere vei for samarbeid mellom studenter og næringsliv om det finnes tidligere studenter i lokale bedrifter, sier hun og forteller videre at skolen satser sterkt på det allerede nære samarbeidet med næringen i området.

Selv om Arhaug Basso naturligvis ønsker studenter til skolen, ser hun også fordeler med dem som tar seg en tur ut i den vide verden.

– Alle regioner bør være opptatt av å beholde den gode kompetansen. Samtidig kan det være utrolig lærerikt og utviklende å reise ut en periode, og for dem som ønsker seg litt vekk har vi flere utvekslingsmuligheter. Slik beholder både NTNU og regionen de gode hodene.

En som ikke ønsker seg bort med det første er Kipperberg. På spørsmål om han kunne tenkt seg bruke utdanningen sin et annet sted enn i Ålesund svarer han entusiastisk:

– Det er jo selvfølgelig Ålesund som er målet. Ålesundere, og sunnmøringer generelt, er kjent som gode grundere og det er her kunnskapen om entreprenørskap ligger, det er her vi lærer av de beste, sier han.

Er du en av de som ønsker å komme til Ålesund og Sunnmøre, men er usikker? Gå gjerne til vår facebookside og gi regionen dine innspill og tilbakemeldinger på hva som skal til for at du tar steget!

(Saken er annonsørinnhold fra konferansefestivalen The North West som arrangeres 25.-27. april).