Inviterer til båtparade i Ålesund 17. mai-Vi går for en skikkelig flott båtparade i Ålesund 17. mai, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten. 

Velkommen til båtparade i Ålesund 17. mai!

-Vi har jo fortsatt litt gåsehud igjen etter fjoråret, sier Klemetsen om det som ble en annerledes opplevelse ute på fjorden 17. mai. 

-Det var jo en helt uvirkelig følelse da beskjeden kom om at vi ikke skulle markere nasjonaldagen som vi pleier. Men at vi har alt vi trenger av krefter til å snu oss og tenke annerledes her i denne byen skal ingen kunne ta fra oss, sier hun om arrangementet med egen båtparade gjennom sentrum og innover fjorden til Spjelkavika.

-Oppmøtet av små som store båter, korps langs ruten, festpyntede folk og båter...det ble et mektig inntrykk og vi snakker stor klump i halsen. Nå vet vi hva vi enda mer om hva vi går til, og vi gleder oss stort, sier hun og oppfordrer båtfolket til å pynte båtene, ta med kaker, flagg og trompeter. 

(Les mer om årets parade under)

Bilde fra 2020 der Kystvakten la seg til midt i løypa og overrasket alle!

Båtparaden i gang gjennom Brosundet. Mange festpyntede båter og barnesmil gjorde inntrykk på arrangørene!

-Vi gjentar ruten fra i fjor med start fra Molja og gjennom Brosundet for de minste båtene kl. 11.30, forteller Sindre Nakken, prosjektleder i Bypatrioten. -På sørsiden venter de andre og større båtene. Så fletter vi oss fint sammen og går sammen innover. I år er det bankskøyta "Storeggen" som går fremst, men vi har også fått bekreftet deltakelse fra en rekke andre flotte skuter og båter. (Se liste under). Gjett om dette blir ei flott skue, sier han om paraden som kan både sees og oppleves fra nes, verandaer og stuevinduer. 

-Så må vi minne om smittevern. Både om bord i båtene og langs ruten på land. Man må følge alle reglene selv om vi er på sjøen og utendørs. Nå står vi midt i det som er en svært vanskelig smittesituasjon i Ålesund og vi håper at vi får gjennomført paraden som tenkt, men det er svært viktig at alle er med på laget. Nå er vi så heldige at vi kan strekke denne opplevelsen helt fra sentrum til Spjelkavika, så vi håper at publikum viser at de setter pris på dette, nettopp ved ta med båten til paraden eller finne seg et lite berg for seg selv eller nyte opplevelsen fra egen veranda, sier Klemetsen. 

Til alle med båt

-Til båtfolket har vi en viktig opplysning om at hurtigbåten har avgang fra Skateflua 11.05 og at det derfor er viktig å ta hensyn og lage god passasje til den! Vi venter på alle starter derfor ikke før 11.30, forklarer Nakken.

Bypatrioten leder an med egen båt fremst gjennom Brosundet, ved ankomst på sørsiden starter flettingen og vi er i gang! 

Se også eget kart med soner under!

Båter som har bekreftet at de er med:

Bankskøyta Storeggen


MF Helland


Parat III


Brannsprøyta


Redningsskøyta Det Norske Veritas II
Redningsskøyta Idar Ulstein


RS Ung med egen båt


Skansen

Wyvern af Aalesund


Måken                                                   


Havstar 

 

Takk til sponsorer og samarbeidspartnere!

Hovedsponsor: Sparebank 1 SMN

Bypatrioten retter også en stor takk til Ålesundregionens Havnevesen og Redningsselskapet som er med og både tilrettelegger og planlegger for at vi kan gjennomføre paraden!

 

 

 

Prosjektleder for årets parade Sindre Nakken i Bypatrioten sammen med Kenneth Nilsen i Redningsselskapet. Her diskuteres detaljene i forkant av årets parade.

Parat er en av mange staselige skuter som har bekreftet at de er med.

Ålesundregionens havnevesen er en viktig samarbeidspartner og på selveste dagen stiller de i tillegg med en festpyntet "Skansen" på fjorden.

Brannsprøyta i Ålesund er med. Kommer du?

Her viser hele ruten!

Ventesone 1 på utsiden av Molja. Gjør plass for hurtigbåten som har avgang 11.05!

Ventesone på sørsiden for alle som ikke ønsker å gå gjennom Brosundet.

Kenneth Nilsen i Redningsselskapet gleder seg til årets båtparade der de stiller med begge skøytene samt egen tropp fra RS Ung. -Vi gleder oss til å være en del av årets 17-mai markering til sjøs i Ålesund, sier han. (NB Redningsselskapet er hele tiden i beredskap og vil ved behov måtte forlate paraden).

En tilskuer hadde funnet seg et rolig sted for å vinke til paraden!

Båtparaden i Ålesund 17. mai 2020

"Skansen" i festdrakt