Hytteliv, reiser og skjeve gulrøtterHelgen 14. - 15. april ventes flere tusen besøkende til i Sparebanken Møre Arena. Det er klart for «Fritid2018» med over 150 utstillere og 1,5 tonn skjeve gulerøtter… (Annonsørinnhold). 

Norges største ildsjeler for lokal mat og drikke, Nils-Henning Nesje fra Mat med hjerte, Preben Moen fra Gloppen Hotell, Gunnar Nagel-Dahl, tidligere Matattaché hos Fylkesmannen i Hordaland og Torstein Hatlevik fra Haaheim Gaard.

1,5 tonn gulerøtter som publikum kan ta med hjem. Lokalmatentusiast Nils Henning Nesje slår et slag for de skjeve grønnsakene!

-Dette er plassen for inspirasjon til drømmeferien, hytta, hjem og hage, eller nye opplevelser i fritiden, forteller markedsansvarlig Jeanette Lorgen som opplyser at de venter flere tusen besøkende neste helg.

Matopplevelser

I år er også kortreist mat og drikke en stor del av messen.

-I tillegg til smaksprøver og salg av produkter fra lokale håndverksprodusenter, får publikum ta del i kokkelering fra de dyktige herremennene i Chefs Dinner Norge, avslører hun.

Bak navnet finner vi noen av Norges største ildsjeler for lokal mat og drikke, Nils-Henning Nesje fra Mat med hjerte, Preben Moen fra Gloppen Hotell, Gunnar Nagel-Dahl, tidligere Matattaché hos Fylkesmannen i Hordaland og Torstein Hatlevik fra Haaheim Gaard.

-De skal ha to kokkekurs per dag som byr på lokale råvarer fra messens håndverksprodusenter og med denne gjengen blir det også garantert kreativ kokkekunst. De skal også ha egen pop-up restaurant. Nils-Henning Nesje er opptatt av at vi skal redusere matsvinn og slår gjerne et slag for feilgrodde og skeive gulerøtter. Smøla Produksjonslag sender derfor 1,5 tonn med gulerøtter som publikum kan ta med hjem.

Kanskje du finner drømmehytten? Ta turen til "Fritid2018" i Ålesund

Mat for de minste

-Vi er opptatt av gode aktiviteter også for de minste og denne gangen kan de lage pinnebrød sammen med Klippfiskakademiet. Det blir også barnesanger med Torstein Hatlevik.

Nære og fjerne opplevelser

Mange reiselivsaktører stiller og viser frem årets trender på reisefronten. Her introduseres publikum for lokale, nasjonale og eksotiske destinasjoner og opplevelser i inn- og utland.

-Vi er stolte av å ha med mange lokale utstillere. 62°Nord, Hotel Alexandra, Loen Skylift og Trips of Norway er noen av firmaene som er tilstede sammen med reiseselskaper som G-Travel og Berg-Hansen Nordvest med samarbeidspartnere. Temareiser, pakketurer og gruppereiser er absolutt i vinden, forteller hun.

Synnøve Skarbø gir deg de beste tipsene for å bli en ryddigere versjon av deg selv!

Trening og ny inspirasjon

Under messa blir det høyt aktivitetsnivå med flere lokale organisasjoner som Ålesund Golfklubb, Klatreklubben Ålesund, Vigra og Valderøy pistolklubb og bla Ålesund Poledancing. YamYoga og Moa Crossfit viser frem populære treningsformer.

-Vi gleder oss også veldig til at Synnøve Skarbø inntar scena for å prate om rydding og hvordan vi kan bli en ryddigere versjon av oss selv. Mange har sikkert fått med seg Skarbø på TV-skjermen hvor hun rydder seg gjennom «Norske rotehjem» og blitt inspirert til å bytte ut alle skapets kleshengere og organisere kjøkkenskuffen bedre. Skarbø har mange tips i bagasjen som nok kan få fart på de fleste!

Billetter får du via denne lenken!