Høydepunktene i kø for flytteklar festivalsjefHan skal arrangere fire festivaler, åpne bryggeri og tar med familien og flytter hjem til Giske. Det blir ikke slaraffenliv på Ante Giskeødegård denne sommeren heller.

Ante Giskeødegård er klar for en hektisk festivalsommer og åpning av nytt mikrobryggeri.

SOMMERPRAT: Fredag 16. juni går startskuddet for Momentiums festivalsesong når Ålesund Live sparkes i gang på sørsida i sentrum.

Festivalen er den første av i alt fire store arrangementer som Ante og hans kolleger i Momentium står bak. 

Allerede helga etter Ålesund live er det offisiell åpning av Molo Brew det nye mikrobryggeriet og utelivstilbudet på Stornespiren.

Deretter flyttes fokus til Giske og Sommerfesten 1. juli. I august er det Jugendfest og Minijugend på Color Line stadion.

 

 ENDA IKKE KJØPT BILLETT TIL ÅLESUND LIVE? KLIKK HER 

 

Flytter hjem
Innimellom alle festivalene har Ante også en viss logistikk på hjemmebane å holde styr på. For nå tar han med seg flyttelass, kone og to gutter på tre og seks år og setter kursen hjem til Giske etter å ha bodd i Oslo i mange år.

– Det har vært ganske belastende med all reisingen mellom Oslo og Sunnmøre og nå har vi besluttet å flytte til Giske. Det var ikke nødvendigvis en lett avgjørelse, men akkurat nå kjenner jeg at det skal bli deilig å flytte hjem til trygge og gode omgivelser, sier Ante til Bypatrioten.

Hva er sommer for deg?

– De siste ti årene har somrene bestått av musikk og festivaler. Sommerfugler i magen, tendenser til mageknip, et snev av bekymringer og alt som hører med i forkant av arrangementene. Det blir ikke mye tid til ferie, den tar jeg i september når festivalsommeren er over. I sommer blir det ekstra spennende, for i tillegg til alle festivalene og åpning av mikrobryggeri, skal familien si farvel til Oslo og flytte hjem til Giske. (Saken fortsetter)

Jugendfest er blit en av Midt.Norges største festivaler. I år arrangeres festivalen 18. og 19. august. Foto: Momentium.no

– Ditt beste sommerminne fra barndommen?

– Min mor er fra Lillehammer og da jeg var liten tilbragte vi to måneder hver sommer i et koselig hus ved Mjøsa. Der lekte vi og badet hele sommeren.

– Hva spiser du helst om sommeren?

– Krabbe og skalldyr er sommermaten for meg. Helst egenfisket krabbe, med loff og masse majones.

– Hva er det beste med sommerbyen Ålesund?

– Det skjer mye i Ålesund om sommeren. Det er mer folk i gatene, folk bruker byrommene og uteområdene og det et er lite stress. Og så har du selvsagt alle festivalene. Ålesund er blitt en fin sommerby!

– Hva liker du selv best av underholdning om sommeren?

– Jeg er selvsagt glad i musikk. Hvis jeg skal gå på konserter liker jeg best noe som er nært og nedpå. Det er sjelden jeg er på store festivaler som publikummer. Jeg er kanskje blitt for gammel til å stå og hoppe...

 

Ante og Lars Berg Giskeødegård åpner Molo Brew lørdag 24. juni.

– Ditt favorittsted om sommeren?

– Øygarden på Giske er det stedet jeg har mest tilknytning til. Alt åpner seg opp der. Havet, himmelen. Jeg er jo vokst opp der og har mange gode minner derfra.

– Hva gjør du når det regner om sommeren?

– Jeg elsker sommerregn så lenge det ikke skjer når vi arrangerer festival. Men når jeg er fri, da skjer det rett som det er at jeg tar på meg joggesko og løper en tur i regnet.

– Hvem vil du ta med deg på en øde øy?

– Forfatteren Haruki Murakami. Han skriver utrolig fine bøker som alle bør lese.

 

– Hvem vil du sende en sommerhilsen til?

– Den går til min gode kompis Ronnie Mag Larsen som skal åpne bokhandel på Tofte. Han er en eventyrer som følger drømmen sin og jeg ønsker han all mulig lykke til. Vi rekker sikkert ikke å treffes så mye i sommer siden vi har mye å gjøre på hver vår kant.