Høstscena med nærhet på avstandHøstscena 2020 er som alle andre arrangementer og festivaler underlagt strenge smittevernregler, men like vel ønsker de velkommen til nærhet på avstand. En nedstrippa festival med fokus på det trygge og nære.

«Fruen fra havet», som framføres i den nedlagte svømmehallen på Klipra er en av to arbeidsvisninger under Høstscena.

For Høstscena kommer, korona til tross. Og det hele starter onsdag 23.september, og avsluttes søndag 27. september med familiedag i Moloveien og ”The Flying Seagulls”.

-Høstscena blir nedskalert, men vi bestemte oss i sommer for at vi skulle kjøre den i en eller annen form, så ble det slik. Og når jeg så på programmet vi hadde satt opp så tenkte jeg at dette jaggu ikke er så dårlig, men absolutt noe å presentere. Det til tross for at de utenlandske bidragene faller bort, sier Siri Forberg til Bypatrioten.

Hun er kunstnerisk leder for Høstscena og forteller at det er mye spennende på programmet.

-Vi inviterer inn til poesiscene, teater, kunstneriske vandringer i og med ord og nattevandringer i Skjonghellaren, konserter, humorkvelder og festivalkro på Teaterfabrikken.

Vi har også to arbeidsvisninger. «Fruen fra havet» i den nedlagte svømmehallen på Klipra, og «SURTSEY lavalove» i Parken kulturhus. Begge disse blir framført under Høstscena neste år, sier hun.

(Fortsetter under).

Kunstnerisk leder Siri Forberg ble overrasket over hvor bra årets program til Høstscena ble, tross en nedskalering. Her fra åpningsforestillingen i Byparken i fjor.

Høstscena har i år bestemt seg for å distribuere årets program kun i digital form, og programmet finner du her.

-I år bedriver Høstscena med «hjelp til selvhjelp i koronaens tid» - for å si det med Inger Bakke sine ord. Hun har igjen tredd inn som kunstnerisk general for Poesiscena som del av Høstscena, og skriver følgende: «På armlengdes avstand, men med ordet i behold inviterer vi til poetisk og musikalsk møte med herlige typer». Publikum vil i år få møte en nedstrippa festival, der vi ønsker fokus på det trygge og det nære, forteller Forberg.

-Hvordan går salget av billetter?

-Vi la ut alt for salg forrige uke, og nå ser vi at det begynner å gå unna.

Vi har jo en begrensning på antall, og det er en del av programmet er gratis å være med på. Men en må melde seg på om en har lyst å være med, sier Siri Forberg.