Høstprogrammet er klartGjør deg klar for en høst med konserter, teater, stand-up med både lokale og nasjonale artister, I dag slippes nemlig programmet for alt som skal skje på kulturhusene i Ålesund fremover og det er ikke lite. 

Hans Pareliussen leder for kulturhusene i Ålesund gleder seg til en hektisk kulturhøst

 

-Vi har jo et mandat som kulturhus. At vi skal sørge for bredde. At vi skal gi rom og plass til de store oppsettingene men også passe på at smale forestillinger og lokale krefter får skinne, forteller leder for kulturhusene i Ålesund Hans Pareliussen som er godt fornøyd med programmet som nå ligger ute både på nett og i postkasser. 

(Fortsetter under)

 

Supersmud start 

Dagfinn Lyngbø, som er ett av høstens store navn, har allerede sørget for å fylle kulturhuset seks ganger. Over 3000 billetter er allerede revet bort. Noe som gir høstsesongen på kulturhusene en pangstart. 

-Det er sjeldent mellom suksesser som dette, og veldig gøy å se at publikum gir så god respons. Han er også en av mine absolutte favorittkomikere. Han er artig på egen bekostning og har en snill men skarp humor, sier Pareliussen som lar seg utfordre til fem anbefalinger på strak arm. 

Terje Rypdal. Det er virkelig stas å ha en verdenskjent musiker fra eget fylke på scenen foran seg. 

Han bor jo i Tresfjorden og er en artist man ikke opplever ofte live. Denne mannen er jo legendarisk. Jeg sitter klar i salen, når han nå kommer til Ålesund. 

Høstscena. I år har de virkelig mye spennende på programmet. Mest av alt gleder jeg meg til konserten med Moddi & Trondheimsolistene, men skal nok få meg mye annet også, sier han om festivalen som starter 27. september og som fyller byens små og store scener og byrom med ulike forestillinger og konserter. 

Fenomenet Tønes. Han kommer til Ålesund for første gang. For deg som ikke har sett han før så er det bare å glede seg.  Frank Tønnesen antas å være en av landets aller beste låtskrivere og har høstet fantastiske kritikker for sine låter som gjerne handler om livet på bygda. Eller egentlig så handler de om mye forskjelling og gjerne små ting i det daglige som han gjør stort. En absurd humor som jeg selv setter stor pris på. 

Anna og Albert. Riksteateret kommer til Ålesund med denne perlen som er skrevet av Frode Grytten. Ei forestilling om livslang kjærlighet, om demens og enkle gleder. Her er det gjort gode grep som gjør at vi følger det unge paret som eldes og der historiene om det unge og eldre paret går parallellt. Skikkelig flott. 

Ballettskolen og Symfoniorkesteret. En av høstens lokale storsatsinger. De setter opp Tornerose og dette gleder jeg meg stort til å se. Fantastisk at lokale aktører tar ei så spenstig oppgave. Her håper jeg publikum stiller opp, sier Pareliussen. 

 

Se hele programmet for kulturhusene! 

Se også vår BYKALENDER med oversikt over alt som skjer!

 

Den lille havfruen har premiere 15. september

Terje Rypdal spiller på Parken Kulturhus 4. oktober

Riksteaterets "Anna og Albert" spilles 1. oktober

Tønes med band hører du 26. oktober