Hit kan hunden ta med eieren på kaféDoghouse Ålesund heter den nye hundekafeen i Kongens gate, der hunder har lov å ta med seg eierne inn for en kaffe og noe godt å bite i. Og kanskje en liten hundeklipp kan friste?

Sara Ytterland har funnet det perfekte lokalet til Doghouse Ålesund, midt i gågata. Her er det kafé både for de på to og fire bein, og snart blir det både hundeskole og hundebarnehage.

(Tekst og foto: Fridgeir Walderhaug)

Nysgjerrige turister med firbente familiemedlemmer i bånd stopper opp utenfor nykomlingen i gågata, Doghouse Ålesund.

De fleste aner en mulighet til endelig å kunne ta seg en god kopp kaffe og noe å bite i uten å bli uglesett grunnet hunden.

-Hva er dette for et sted?

En familie fra Østlandet har blitt trukket til stedet av familiens hund, som trolig har sniffet seg fram til Doghouse Ålesund. Nå blir resten av familien nysgjerrig.

-En hundekafé. Ta gjerne en tur inn, svarer daglig leder Sara Ytterland, og lover noe godt å bite i både for de på to og fire ben.

-Vi har for eksempel hunde-is, og ”pupcake”, en hundeversjon av cupcake. Og til de på to har vi nydelig kaffe og te, hjemmelagde kaker og andre fristelser, forteller hun.

(Fortsetter under).

Dina Aspen og hunden Bowie nyter utsikten fra andre etasje til Doghouse Ålesund. -Dette er jo helt nydelig, sier Dina, som slett ikke er fremmed for å skaffe seg hundebarnehageplass for Bowie.

Sara åpnet Doghouse Ålesund 4.juli, og kan fortelle om en jevn strøm av hunder og hundeeiere som har funnet veien til plassen.

-Det har absolutt vært et behov.

Jeg startet salongen Lucy Cuts i Kipervikgata i 2018, men har vært på jakt etter et større lokale.

Når dette sto ledig så slo jeg til. Nå er det kafé, hundeklipp og salg av litt utstyr.

På høsten starter vi opp med hundeskole og hundebarnehage slik at folk kan ha hundene sine en plass der de blir fulgt opp med turer og aktiviteter når de selv er på jobb. Nå er vi fire som jobber her, men til høsten blir vi nok seks eller sju, forteller hun.

Dina Aspen og hunden ”Bowie” koste seg i kafeens andre etasje, med en fenomenal utsikt over Skansen og Molja da Bypatrioten kom innom.

-Dette er jo helt nydelig. En flott plass å kunne gå inn med Bowie, som er en blanding av retriver og setter, forteller Dina, som liker det hun hører når vi avslører Sara sine planer om hundebarnehage.

-Det er absolutt et godt alternativ også for meg og Bowie. Det vil absolutt bli vurdert når en er på jobb og jobbreiser, sier hun.

Her skal det bli hundebarnehage i løpet av høsten. -Nå fungerer det som leikerom. Vi har egen salong for klipp i tillegg, forteller Sara.

Hundeis, hundekjeks eller pupcake til Voffen. De tobeinte kan fristes med baguetter, makroner, gjærbakst eller hjemmelagde kaker til kaffen, servert av Ann-Kristin Kolvik, en av fire som jobber på stedet akkurat nå.