Herremiddag for mannlige studenterI NMK sine flotte lokaler arrangerer Næringslivsutvalget ved NTNU ”Herremiddagen” for mannlige studenter for tredje gang. Fokuset er å få gutta til å fullføre høyere utdanning.

(Tekst og foto: Fridgeir Walderhaug)

Gitte Krohn-Pettersen og resten av de 18. medlemmene i Næringslivsutvalget ved NTNU inviterer mannlige medstudenter til "Herremiddag" i NMK sine lokaler 25 oktober.

Et kjent ordtak sier at veien til mannens hjerte er gjennom magen. Og kanskje er det noe slikt de har tenkt, studentene i Næringsutvalget ved NTNU som i 2016 arrangerte ”Herremiddagen” for første gang.

For kanskje er det et ekte herremåltid som skal til for å få de mannlige studentene til å ta studiene på alvor. Både å begynne på en høyere utdanning og å fullføre. For de senere årene har tallenes klare tale fått varsellampene til å lyse.

-I dag er det ca. 40 prosent flere kvinnelige studenter som fullfører deres studier i forhold til menn. Dette ønsker vi på NTNU å endre på, sier Gitte Krohn-Pettersen i Næringsutvalget ved NTNU i Ålesund.

(Fortsetter under)

Damene i flertall. Det kom tydelig fram også under Sindre Nakkes byvandring med studenter fra NTNU tidligere i høst.

-Dere inviterer på middag?

-Ja. Både mannlige studenter og næringslivet er invitert til ”Herremiddagen”. For vårt mål er å også få næringslivet på banen, og under ”Herremiddagen” vil representanter fra næringslivet snakke om fremtidens næringsliv, forteller hun.

Årets middag holdes den 25.oktober i det nye NMK-byggets sjuende etasje der det er laget en flott lounge. Men arrangøren har redusert antallet plasser fra 200 til 100.

-Det gjør vi fordi vi vil ha inn de mest dedikerte mannlige studentene. For her blir det mingling, så middag, før det blir foredrag og påfølgende debatt.

-Og hva skal serveres på fatene?

-Vel, det er en godt bevart hemmelighet. Men jeg kan avsløre at det er snakk om en to-retters. Og at det skal smake fortreffelig, sier Gitte Krohn-Pettersen.