Har stiftet Ålesund Viseklubb-Et rom for alle som er glad i musikk, forteller Pål Bakke om den nystiftede viseklubben i Ålesund.

Fullt hus under det fjerde arrangementet i regi av nystiftede Ålesund Viseklubb på Teaterfabrikken i Ålesund

Det hele kom til etter at Roy «Kakken» Carlsen hadde vært i Molde og opplevd folk stimle sammen for å lytte til god musikk midt i uka.

-Det måtte no kunne gå an også her, sier Bakke som sammen med miljøet rundt Teaterfabrikken trommet sammen et husband og satte i gang. En onsdag i måneden med kjente og ukjente vokalister på scenen.

-Vi traff noe. I kveld er det fjerde gangen og som du ser er her fullt hus. Det er så kjekt det, sier han og forsvinner inn på bakrommet hvor de legger siste finish på kveldens program.

(Fortsetter under)

Roy "Kakken" Carlsen er klar i døren for innrykk til kveldens julespesial på Teaterfabrikken.

Astrid Overaa ønsker velkommen!

En kjent stemme bryter småpraten i salen.

Astrid Overaa ønsker publikum velkommen til juleviseklubb. En desemberspesial.

-Tenk det da folkens. Vi har til og med stifta en klubb. Neste gang kan du kjøpe medlemskort og greier, sier hun. Fra salen kommer et spontant spørsmål om fordeler hvor Overaa snur seg til Bakke. De ler. -Næææ billig telefonabonnement, nokke forsikring og sånn, sier hun og salen knekker i latter. -Ja, så skal du ikke se vekk fra at vi må på noen turer. På visefestival eller nokke, sier Astrid. Folk er med.

Liv Jorunn Håker trollbandt publikum med låter hun har laget selv og ikke minst en gåsehudversjon av Nordnorsk julesalme.

Inne i Herreavdelingen treffer vi to av kveldens mange vokalister. Liv Jorunn Håker og Guri Havnevik. To damer som begge er veldig glad i sang og musikk og som i kveld stiller med ulikt erfaringsgrunnlag. Forrige opptreden Liv Jorunn gjorde var duett med Sissel Kyrkjebø. For Havnevik blir dette debuten.

-Jeg er her kun fordi ho Astrid tvang meg, sier hun og ler høyt. - Neida, eller joda det er litt sant. Jeg synger i koret «Piker, vin og sang», men har jo ikke sunget offentlig alene før. Bare på nachspiel sammen med «To Tette» sier Guri, og vi er i gang.

-Jeg tror det er noe av hemmeligheten til at dette ble tatt så godt i mot, sier Pål. -At vi har fått til en møteplass for alle. Både de med erfaring og de uten. Det gjelder også publikum. Her kan man komme for å kose seg. Her kaster vi ikke terning, sier han.

(Fortsetter under)

Guri Havnevik på scenen alene for aller første gang til stor glede for en fullsatt Teaterfabrikk.

-Det å få synge sammen med Sissel Kyrkjebø var jo en kjempeopplevelse. Å kjenne på det proffe apparatet rundt. Det er stort, men man har ingen mulighet til påvirkning. På den måten er Teaterfabrikken et steg opp, sier Håker som setter stor pris på å møte publikum i en så intim setting som det er lagt opp til her. Da er det nesten skumlere sjangeren som er viser. Det skal formidles. Det er ingen som gjør det på en måte som Astrid Overaa selv, og jeg kjenner at det er heilt greit at hun ikke skal synge i dag, sier Håker med tydelig beundring i stemmen.

-Så er det plassen også da, skyter Guri inn. Jeg elsker å bare være her. I det som er selve sjelen i byen.

I salen gjøres det klart. Overaa entrer scenen og vi er i gang. Allsang, eventyr og god musikk om hverandre.

-Jeg skal synge noen julesanger som folk kjenner, så har jeg med noen jeg har laget selv. Dette gleder jeg meg virkelig til, sier Håker og gjør seg klar for å åpne klubbkvelden.

Husbandet jobber intenst bak scenen før konsertstart. -Vi rekker kun en øving sammen med solistene i forkant så her står man på helt til fløyta går, forteller Pål Bakke. På bilder f.v: Hallvard Fremstad, Stefan Olsen og Bjørn Helge Lervåg.

Allsang og gode historier hører også med når Ålesund Viseklubb inviterer til klubbkveld.