Har seilt jorda rundt alene – kommer nå til ÅlesundHan har seilt fra øst til vest og jorden rundt, for så å holde foredrag for fulle hus i både Oslo, Bergen og Stavanger. Nå kommer Are Wiig til Ålesund.

Han lå på 3. plass da han gikk rundt og mistet riggen i Golden Globe. Alt så ut til å gå bra da han mistet selvstyringen etter en tre dagers storm i Atlanteren og mens han holdt på å reparere utstyret gikk det galt og båten endte på taket.

Golden Globe Race er en seilingskonkurranse om å seile jorda rundt alene om bord i en 32 fots seilbåt konstruert på 1960-tallet. Og det uten moderne hjelpemidler.
– Det er veldig gøy å få dele mine erfaringer med alle. Jeg har jobbet mye med seilbåt, og det står mitt hjerte nært, sier han.

Ålesundere er godt kjent med både hav og vær. Are setter pris på å bli invitert til havbyen Ålesund.
– Det er morsomt at folk over hele landet har fulgt med på ferden og at de har engasjert seg. Jeg skal reise mye hit og dit for å holde foredrag, og jeg håper folk får enda mer øynene opp for soloseiling, avslutter seileren.

 

Tirsdag 15. januar holder han et åpent foredrag på NTNU Ålesund, der han forteller om sin utrolige ferd og havari i Sørishavet og seilasen til nødhavn i Cape Town uten assistanse.

Alle inntekter fra arrangementet går til Ares satsning på en ny deltagelse i neste Golden Globe Race. Hele Norge ble kjent med Are i en spennende reportasje NRK sendte like før jul. Nå kan sunnmøringene få høre historien direkte fra Are, uten en TV-skjerm i mellom.

Les mer om arrangementet her :

Are Wiig til Ålesund