Han skal digitalisere nye Ålesund



Helge Veum (42) blir digitaliseringsansvarlig i nye Ålesund kommune. Foto: Privat

Helge Veum (42) er ansatt i den treårige prosjektstillingen som ansvarlig for IKT og digitalisering, opplyser Nye Ålesund kommune i en pressemelding.

Veum kommer fra stillingen som avdelingsdirektør i Datatilsynet og blir en del av prosjektet for å bygge nye Ålesund etter nyttår.

Store ambisjoner
Nye Ålesund kommune har høye ambisjonar for digitaliseringen av kommunale tenester og for digital dialog med innbyggare og næringsliv. 

I intensjonsavtalen mellom kommunene heter det at nye Ålesund kommune skal være ein foregangskommune innen digitalisering og teknologibasert utvikling av tjenestene. 

 

Veum ble vurdert av som den best egnede kandidaten av i alt 15 søkere. 

Sentral i samkjøring
Veum mener stillingen er en av de mest spennende på nordvestlandet på dette fagområdet. 
Han trekker særlig frem det å kunne være sentral i samkjøringen av IKT og digitaliseringsarbeidet når de fem kommunene Ålesund, Skodje, Ørskog Haram og Sandøy skal gå sammen, og å være med å løfte arbeidet med digitalisering av kommunikasjon til digitalisering av tjenestene.

Lang fartistid
Veum
 trekker også fram viktigheten av å ivareta personvernet når offentleg sektor skal digitaliseres.

Veum har vært ansatt i Datatilsynet siden 2003 og avdelingsdirektør frå 2012. Han har utdanning ra Høgskolen i Oslo, avdeling for ingeniørutdanning, Queensland University of Technology i Brisbane, Australia og University of the South Pacific på Fiji. I tillegg har han gått på Møre og Romsdal Tekniske fagskole i Ålesund og befalsskolen for marinen i Bergen. 

Hvis du synes det er på tide å oppdaterere seg på arbeidet med den nye storkommunen, kan du ta en titt på Nye Ålesunds nettsider her.