Gründet eget plateselskapSiw Katrin Almås (41) hadde ti års fartstid hos bookingselskapet Flan-Booking i Ålesund da idéen om å ta det et hakk videre dukket opp.

Siw Katrin Almås med et det rykende ferske albumet til Vassendgutane "Du & Ej & MeToo"

Hun ville gjøre mer for de artistene hun til daglig booket hos Flan-Booking. Et nei fra et etablert plateselskap var akkurat det som skulle til for å få gutsen til å gründe sitt eget plateselskap. I dag  slipper «Gygre» Vassendgutane sitt nyeste album og mer er på vei.

Siw Katrin Almås (41) hadde ti års fartstid hos bookingselskapet Flan-Booking i Ålesund da idéen om å ta det et hakk videre dukket opp. -Jeg hadde jobbet mye med en av våre artister som vi håpte å signere hos et etablert selskap. Etter at de sa nei, gikk jeg tilbake på jobb og sa: da gjør vi det selv!

Som sagt så gjort. Almås fikk med seg Alf Aarseth i bookingbyrået som i dag er en av tre eiere til det nå ett år gamle plateselskapet «Gygre».

(Fortsetter under)

Siw har samarbeidet med Vassendgutane over lang tid. Gleden var derfor ekstra stor når hun kunne signere de i sitt eget selskap.

-Jeg er evig takknemlig for at Alf så på dette som en mulighet og ble med på laget. Like etter fikk vi også med oss Ørjan Liavåg som produsent og medeier og vi var i gang, forteller Almås som er den som styrer skuten. 

-Jeg startet på null i det som for meg er en helt ny bransje. Jeg måtte sette meg inn i mye på veldig kort tid. Hovedtanken har hele tiden vært å skape en mulighet for å løfte frem lokale artister fra regionen vår. Det er vi godt i gang med, sier hun.

Til nå har de signert fem ulike band og artister.

-Tre av de vil innen kort tid gi ut eget album, forteller hun og viser stolt frem et rykende ferskt eksemplar av Vassendgutane sitt nyeste album «Du & Ej & MeToo» som kommer i butikkene og på nett i dag.

(Fortsetter under)

-Vassendgutane er jo et fenomen og kjent av mange. At de er et godt likt partyband, er der jo ingen tvil om. De leverer også denne gangen. De har sine fans over hele landet og det som er ekstra spesielt på denne platen er at Rune Brautaset debuterer som låtskriver og vokalist med låten «Sirup og snus», sier hun.

-De har jo fått litt blest, ønsket eller uønsket om låten «MeToo» man kommer kanskje ikke unna det?

-Sånn er det. Vassendgutane skriver både om livet på bygda og aktuelle temaer. Like så her. At noen kanskje reagerer, kan man ikke unngå. De som kjenner bandet fra før vet hva de står for så akkurat det er jeg ikke bekymret for, sier hun om sangen som allerede har rukket å bli omtalt i nasjonale medier.

Neste artister ut er Moldebandet «Revolt» som vant musikkprisen 2017 og Kvamsøyjenta «Lizz» eller Lisabeth Brekke Sylthe som hun egentlig heter.

-Det er veldig kjekt å få jobbe tett på dyktige musikere som både kan og vil. Målet er jo selvfølgelig at noen av de får et gjennombrudd internasjonalt, sier Almås som feirer sitt første store mål som gründer ganske snart.

-Til nå har jeg klart å holde liv i en 60 prosents stilling. 1. september går jeg over i 100 prosent. Det er helt klart en milepæl både for meg og selskapet. Det betyr at vi vokser og er på rett veg!

Bypatrioten ønsker «Gygre» med artister masse lykke til og gleder oss til flere nyheter fremover!