Green Day til ÅlesundEt av verdens største band spiller i Ålesund til neste år, og det som eneste stoppested i Norge på sin kommende verdensturné «Hella Mega Tour». Konserten finner sted på Color Line Stadion den 31. mai.

Green Day er kommer til neste år til Ålesund. Foto: Pamela Littky

I tillegg til å annonsere at de reiser på en global stadionturné slipper de i dag singelen «Father Of All...» fra det kommende albumet Father Of All... som gis ut 7. februar 2020 via Reprise/Warner Records.

- Vi er skikkelig stolte over å ha fått selveste Green Day til å komme til Ålesund, som eneste stoppested i Norge på sin verdensturné som ble annonsert i dag. Vi snakker om et av verdens aller største band, forteller Ronny Stokke i Momentium.

Og arrangøren forventer at billettene vil gå raskt unna.

- Dette er eneste sjansen til å se bandet på norsk jord i 2020, så det er klart vi forventer mange tilreisende til en konsert av dette kaliberet. Her er det bare å sitte klar når billettene slippes, sier Stokke. 

Rockebandet Green Day, ofte omtalt som «verdens beste liveband», er kjent for å levere musikk og show av høyeste kvalitet. 

Terje Erstad og Ante Giskeødegård kunne stolt fortelle at Green Day kommer. Foto: Fridgeir Walderhaug

Gruppa, som består av Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt og Tre Cool, slo igjennom i 1994 med albumet «Dookie» og låter som «Basket Case», «Long View» og «When I Come Around». 

Siden da har de hatt en enorm suksess og blant annet mottatt fire Grammy-priser for beste alternative album, beste rockealbum, årets låt og beste rockealbum. De elleville punkrockerne har solgt over 80 millioner album og er et av verdens mestselgende band innenfor sin sjanger. «American Idiot»-albumet solgte over 12 millioner plater alene.

- Vi er stolte over å invitere et av verdens aller største band til Ålesund og Color Line Stadion 31. mai 2020, som bandets eneste konsert i Norge dette året, og som en del av en storslått verdensturné. Dette er også første gangen Green Day spiller utenfor Oslo når de er i Norge, der de ved alle anledninger har solgt ut Ullevål Stadion, skriver Momentium i ei pressemelding 

 

Offisielt billettsalg starter 20. september kl 10:00. Det blir også et presalg for abonnenter på Momentium sitt nyhetsbrev fra 18. september kl 10:00. Det er fri aldersgrense på konserten.