Gleder seg til å arrangere NMBueskyttermiljøet opplever kjempevekst. Bare i Vigra IL Bueskyttere finner du over 60 små og store aktive medlemmer og om kun kort tid arrangerer de innendørs NM. -Det er kjempestort for oss, forteller leder Thormod Rot som håper at enda flere får opp øynene for sporten. 

De er over 60 aktive utøvere og til helgen skal de arrangere NM i bueskyting på hjemmebane.

En stor tillitserlæring til buegruppen

Helgen 16.-18. mars får klubben besøk av hele 384 skyttere pluss støtteapparat fordelt på 52 klubber fra Fløya i Nord til Kristiansand i Sør. I tillegg håper de selvfølgelig at publikum tar turen til Vigrahallen.

-Dette er til nå det tredje største NM i bueskyting og vi gleder oss til å ta imot alle sammen, sier Roth som ikke holder tilbake når vi spør om hva det er med denne sporten som fasinerer.

-Bueskyting er en sport for alle uansett forutsetninger. Vi har både hobby skyttere og skyttere som er aktive konkurranse skyttere. Vi har opplevd voksende interesse siden oppstarten i 2015 og våre utøvere har tilhørighet i Ålesund på Ellingsøy og Vigra. Noe av det som er aller kjekkest er jo at dette er en idrett for alle. Alderen på medlemmene er fra 8 -76 år av begge kjønn, sier han.

Vigra IL Bueskyttere ble etablert i februar for tre år siden av ildsjeler fra Ellingsøya og Vigra. Alle tok med seg erfaring fra bueskyting og frivillig organisasjons arbeid.

(Fortsetter under)


-I dag hevder vi oss godt både lokalt og på nasjonalt nivå og vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra Norges Bueskytterforbund på akkurat det at vi har lyktes med å bygge opp et godt klubbmiljø i gruppa.

På Sunnmøre har vi flere Bueskytterklubber, Ålesund Bueskytterklubb, Hundeidvik IL Bueskyttere, Vestnes Bueskyttere og Harøy Bogeskyttarlag. De tilhører Region Midt med over 20 Bueskytterklubber.

Har du lyst å vite mer om sporten?

Da kan du ta direkte kontakt med:

Vigra IL Bueskyttere på facebook.