Gir 20.000,- til fellesfyrverkerietI fjor gikk det endelig av stabelen. Et felles fyrverkeri til glede for flere tusen små og store som tok turen til Ålesund sentrum og Valderøya på Giske. I dag kom nyheten om at Ålesundsregionens Havnevesen legger 10.000,- i potten til begge stedene.

Sånn var stemningen nyttårsaften 2017. Bypatrioten håper hele byen er med på å gjøre dette til en tradisjon.

Spleiselag

-Det går ikke fort fremover med spleisen, men vi håper det løsner nå som det nærmer seg, sier daglig leder i Bypatrioten Trine Klemetsen som står som arrangør sammen med Svea Fireworks. I Ålesund nærmer man seg nå 40.000,- mens Giske ligger et godt stykke bak.

Tanken bak er å skape en ny møteplass som mange har glede av.

- Dette er ikke noe vi i Bypatrioten tjener penger på. Tvert i mot bruker vi flere hundre arbeidstimer på å dra lasset. Alle midler som samles inn går direkte til fyrverkeriet. For oss handler det om å skape begeistring i egen by. Vi har ingen rik onkel i ryggen, så her må vi bare stå på alle mann.

Fyrverkeriet i sentrum trakk flere tusen til bysentrum. Man kunne høre applausen helt fra toppen av Byfjellet.

-Det var sånn gåsehudfaktor det. Ikke minst gledet det oss å se så mange barnefamilier som hadde tatt turen. Dette er åpent og gratis for alle. Det er så viktig i en by som Ålesund. Det er ikke alle som kan skape fest for sine, det skal vi ha i mente og akkurat det ligger i bunn for dette arrangementet, sier hun.

 

Fyrverkeriet sett fra Valderøya

-Dette er ikke noe vi i Bypatrioten må gjøre, men vi er villig til å stå på litt til for å se det bli en tradisjon. Nå har vi organisasjonen og apparatet. Det vi trenger er at alle slenger seg med og bidrar pitte litt. Så får vi en kjempeopplevelse. Også så fine bilder man får av Ålesund da, sier hun lurt.

-Vi vil gjerne ha ut bilder fra Ålesund som kan gå «worldwide» hver dag vi, det er vel ingen hemmelighet.

Er du med på spleisen?

Fyrverkeri Ålesund Vipps: 49256

Fyrverkeri Giske Vipps: 15005

Nettbank (merk): 1503 85 54708

Bedrifter kan også ta kontakt på post@bypatrioten.com

Se Facebookeventet og følg med for oppdateringer!

 

Å se skikkelig fyrverkeri gjør noe med en, sier Klemetsen som synes det gir en helt egen opplevelse når det er satt sammen av folk som kan det!

Vi håper du er med på spleisen for felles feiring også nå i 2018.