"Gangsteryoga" til ÅlesundDette noe vi virkelig har har jobbet for å kunne få hit til byen vår, sier Uwe Heim i Yam Yoga. Forrige onsdag startet de opp med første utgave av «Back in the ring». Et gratis og skreddersydd tilbud for den som har havnet ut på skråplanet.

Uwe Heim, Yam Yoga i Ålesund

-Dette er en håndsrekning til de som har gått på noen smeller, men som ønsker å rette opp igjen kursen og ta tak i livet igjen. Alle fortjener en ny sjanse, men jobben må man gjøre selv, forteller Uwe som blant annet har fått med seg Røde Kors og Nettverk etter soning som bidrar med både lokaler og nettverk. 

-Nå gjelder det å få spredd budskapet. Vi startet med første yogaklasse på Fellesverket Dragen forrige onsdag. 12 nysgjerrige deltakere dukket opp og var med, så dette skal vi fortsette med fremover mot sommeren. 

Prosjektet er underlagt stiftelsen Yoga for Livet som også står for søsterprosjektet Gangsteryoga - yogaundervisning i fengsler. «Back in the ring» ble startet av yoga lærer og medeier i Puro Yoga Aleksander Medin i 2013 og har siden har spredt seg til flere norske byer.

-Dette er et gratis tilbud til rusmisbrukere i Ålesund som er ute av aktiv rus og som ønsker å komme i gang med nye og sunne rutiner. Dette kan være en virkelig god anledning til å gjøre noe fint for seg selv og sin kropp. Det handler om tilstedeværelse og stressmestring. Vi stiller med erfarne lærere, lokaler, alt nødvendig utstyr og tryggeomgivelser, sier Uwe som legger til at man ikke trenger bindende påmelding.

(Fortsetter under)

"Back in the ring" er et gratis tilbud til rusmisbrukere i Ålesund som er ute av aktiv rus og som ønsker å komme i gang med nye og sunne rutiner.

-Vi har ingen bindende påmelding, men vi anbefaler regelmessighet og en god dialog med læreren så vi vet mer om hva man har lyst til og trenger. Våre forbehold er at deltakere møter opp ren og rusfri i behagelige klær, forklarer han.

Lyst å være med eller kjenner du noen du vil spre budskapet videre til? Her finner du facebooksiden. «Back in the ring».

Stiftelsen Yoga for livet ble etablert i 2012 som en veldedig organisasjon. Bakgrunnen for etableringen var å utforske alternative veier i rehabilitering av innsatte, rusmisbrukere og unge mennesker på skråplanet

Stiftelsen har som mål å fremme bedre psykisk og fysisk helse for mennesker som sliter med rus, sitter i fengsel, eller er i mental ubalanse. Formålet er å gi mennesker et redskap til å hjelpe seg selv, så de kan finne sin plass i et felleskap og bli en ressurs for seg selv, andre og samfunnet.