Fyller kirkerommet med barnesang og latterGanske umiddelbart etter at Marit Tørrissen flyttet tilbake til Ålesund  i 2011, startet hun opp med babysang i Skarbøvik kirke. Det hele utviklet seg og ble også til familietreff. Siden den gang har hun fult mangt et barn i perioden fra sparkebukse til skolesekk. 

Det serveres lunsj på babysang hver tirsdag og middag på familietreffene annen hver onsdag.

(Tekst: Linn-Cecilie Rønneberg)

Hver tirsdag møtes nybakte foreldre med barn til babysang. Når de så fyller ett år arrangeres det middagsklubb annenhver onsdag. I det barna når skolealder får de bli med i tacoklubben. Og sånn har hun holdt på til stor glede for mange barn og foreldre i Ålesundsområdet som tar turen til Spjelkavik kirke i ytre bydel. 

Kirken fylles med latter, sang og fine møter. For Marit har det vært viktig at Skarbøvik kirka har vært en trygg plass for alle, der man kan treffes, ha det hyggelig og skape relasjoner.

– Det er viktig for meg at dette er en trygg plass, der alle kan komme. Det er en tillitserklæring at foreldrene tar med barna sine hit mens de vokser, og det er så fint å se barna vokse, sier hun rørt.

(fortsetter under...)

Hun er veldig glad i jobben sin, og synes det er stort at så mange velger å komme uke etter uke, med tanke på at det skjer så mye annet i byen.

– Jeg ønsker at Skarbøvik kirke skal være en levende kirke. Og det er ikke slik at om man melder seg på babysang eller småbarnstreff, så har man forpliktet seg til noe. Her er det bare å kommer når det passer. Alle får være med. Vi har også mange fra andre kulturer, da tar vi for eksempel hensyn når det kommer til maten, sier hun, som synes det er flott å at flere setter pris på at s kirken er åpen for alle.

(fortsetter under...)

Av de som bruker å dra på familietreff med middag er Ingrid Hole og barna Hanna og Jakob. De har vært med på treffene siden barna gikk på babysang.

– Ungene vil hit, og eldstejenta, Hanna, liker så godt å synge. Det er så fint at vi kan komme hit når det passer, og at det ikke er noe press på at man må komme om det ikke passer. Jeg ser at barna liker seg godt her, sier Ingrid. Hun synes det er en fin plass der barna får møte andre barn, og foreldre kan møte andre foreldre. 

Også Line Nøsavik har tatt med seg sinn mann og to barn, Tilde og Tara.

– Det er veldig fint å se at barna har det så kjekt her. Det kan ofte bli travelt å være hjemme hele tiden, og da er det fint å ha en plass som dette å komme til. Det er lav terkel her, og så får vi servert middag, og slipper å tenke på det hjemme, sier hun.