Fullt hus for årets matfestival-Dette er først og fremst en gatefestival. En festival der vi tar maten ut til folk. Her skal det bugne av gode opplevelser fra tidlig til sent, forteller festivalsjefen som etter tilbakemeldinger fra publikum har utvidet åpningstidene. (Annonsørinnhold)

Den Norske Matfestivalen arrangeres for 34. gang i Ålesund 23.-25. august 2018.

-Det er ingenting som er hyggeligere enn å få signaler om at folk vil ha mer. Vi utvider derfor åpningstidene til bodene og salgsstandene under årets festival. Nå kan folk ta turen til byen og oppleve at det skjer mye også etter arbeidstid. Vi skal ha åpent til kl. 19:00 torsdag og fredag og kl. 18:00 lørdag, sier han. 

Nytt av året var tilbudet om gratis stand til produsenter og matrelaterte bedrifter som ikke har vært med tidligere.

-Det har gitt veldig god respons og har ført til at vi kan fylle gågata med nærmere 70 utstillere. For oss er det viktig å være en god arena for nye krefter som ønsker å prøve seg. Målet er jo at enda flere skal tørre å delta videre og på den måten bidra til å bygge festivalen enda sterkere. Med så mange spennende aktører som vi har i vårt område bør matfestivalen være et speil på nettopp det som rører seg innen god mat og drikke.

Møt lokalmatprodusenter under årets matfestival i Ålesund sentrum.

Lokalmatrekord

Også påmeldingen fra lokalmatprodusentene har skutt i været, og er et resultat av målrettet jobbing.

-For to år siden gjorde vi et helt bevisst grep der vi delte festivalen i ulike arenaer og rendyrket festivalen med ulike soner. Vi gav kjernen på St. Olavsplass til lokalmatprodusentene. I år har vi påmelding fra hele 15 lokalmataktører. Det er viktig med møter mellom produsenter og publikum, sier Devold som håper folk handler med begge hendene.

Gågata i Ålesund fylles av næmere 70 matrelaterte stander i år, noe som er rekord i antall påmeldinger.

-Det som er spesielt med lokalmatprodusentene er at de i stor grad er tilstede selv. De gjør en fenomenal jobb med å produsere opp varer for å komme med fulle biler til Ålesund sentrum. Dette er kvalitetsmat og råvarer av ypperste klasse som fortjener all oppmerksomhet den kan få.

Matfestivalen i Ålesund arrangeres 23.-25. august og er den 34. i rekken.

Her får du arrangementer og aktiviteter i tre hele dager på dag- og kveldstid. Barnas Matfestival, Ålesund Ølfestival med egen hjemmebryggeraften, «verdens største» Klippfiskbord, StreetFood og egne eventer på kveldstid som «Champagnemiddag» på Radisson Blu, «En smak av Ålesund» på Teaterfabrikken og «Ganespa» på Fjellstua.

Barnas Matfestival er en egen arena med en rekke opplevelser og aktiviteter.

Ålesund Ølfestival samler ølentusiaster og utstillere i Korsatunnellen.

Møt Nils Henning Nesje som sammen med sitt team i "Chefs Dinner Norge» skal bemanne et eget lokalmat-telt på Sankten. Her serveres to ulike varmretter hver dag basert på lokale råvarer besøkende også finner på gatemarkedet.

Møt dyrene fra Hakallegaarden på "Barnas Matfestival".

Kokkenes Mesterlaug i Møre og Romsdal gjentar suksessen med klippfiskbuffet i Korsatunellen.

Kveldsarrangementene er en viktig del av festivalen og Fjellstua , som er en av flere aktører, inviterer til "Ganespa".