Full rulle for AspøydaganeI fire dager, fra 12.–15. september blir det fullt rulle på Norges tettest bebygde øy – Aspøya. Les mer om det som skal skje: 

Det blir folkefest under Aspøydagan. Initiativtaker Bjørg Stafseth Kristiansen mener det er viktig å fokusere på skolen, der barna bruker mye av sin tid.

Første gang Aspøydagane ble arrangert var i 2008. Dette blir dermed 12. gang Aspøya skal feires med aktiviteter. Selv har initiativtaker Bjørg Stafseth Kristiansen vært med siden oppstarten, sammen med Tone Eidsvik. Men de siste to årene har hun jobbet alene med arrangementet.

– Nå har jeg to barnebarn som går på Aspøyskolen, og jeg blir nok å holde på med dette til hun yngste går ut der fra, sier hun, som mener det er viktig å holde fokus på skolen.

– Aspøydagane og arrangementet på skolen er ikke bare for elevene der. Det er for alle. Vi synes det er så kjekt å se at folk møter igjen gamle klassekamerater. Det blir et slags samhold.

(Fortsetter under...)

Fiskerimuseet holder åpent i helga med gratis inngang.

Lørdag er det som alltid duket for folkefest i plana på Aspøyskolen. Da skal Hessa og Aspøy skolemusikkorps spille. De starter på Aspøy omsorgssenter før de marsjerer til skolen.

– Vi er som alltid spent. Vi har pleid å være heldige med været hvert år, og vi er som alltid klare med foreldrekafé, leker, aktiviteter og marked. Så kommer Klovnen Klumse med ballonger og ansiktsmaling, forklarer hun.

– En annen ting som har brukt å være veldig populært er omvisningen på skolen med Lars Johan Huse. Han kunne ikke i fjor, og da ble det nærmest oppstandelse. Men heldigvis er han han klar igjen i år. 

– Det blir også guidet tur med Ålesund Historielag. Det blir en historisk vandring i Hellegata, Nedre Strandgate og Prestegata med fokus på håndverk og industri, forteller Bjørg. Gjennom hele helga holder også Fiskerimuseet åpent med gratis inngang, mens på søndag er det omvisning på Jugendstilsenteret, avslutter Bjørg.

Les mer og se programmet her.