Full fart på Sunnmøre museumEndelig er det klart for aktivitet på Sunnmøre museum igjen. 

SKINNPOSE-STASJON: Her fikk barna lære seg å lage skinnpose. Dette var gøy!

Det var stort oppmøte og mange blide barn å se på Sunnmøre museum sin første aktivitetsdag i høstferien Det var et litt nedskalert tilbud i forhold til hva de har hatt før, men de begynner å returnere til vanlig tilstand nå.

Varierte aktiviteter

Barna fikk delta i varierte aktiviteter. Alt fra tegning og ansiktsmaling til potetkakebakst, steiking av pinnebrød, produksjon av skinnposer og ikke minst eventyrstund!

Da Bypatrioten kom innom, så det ut som de fleste storkoset seg, til tross for at det var litt gråvær og noen regndråper ute.

I tillegg til potetkakebaking, tegning og ansiktsmaling, var det også åpen kafé inne med salg av panini, nystekte boller, vafler, kortreiste fiskeburgere og selvsagt kaffe og te! (Saken fortsetter).

 

FERDIG SKINNPOSE: Slik ser en ferdig skinnpose ut!

Kjekt å være i gang igjen

Vi snakket litt med Jan Kåre Blindheim, som har stått for programmet bak aktivitetsdagen. Han synes det var veldig kjekt å få arrangere aktivitetsdag på Sunnmøre museum igjen.

– Dette her er første åpne dagen igjen, der vi inviterer barn til å komme til museet, sier han.

– Hvordan er det å ha så mye aktivitet på huset igjen?

– Det er helt fantastisk! Vi har gledet oss og det er helt fantastisk å se at ungene koser seg, sier han med et stort smil.

Torsdag er det roing for ungdommer i robåter med tre, fire og fem årepar. 

Det er trygghet på sjøen som blir fokus på og roing blir hovedaktiviteten. Ifølge Facebook-arrangementet, skal det også være sløying av fisk, strikkekunst, «50-leik» og historiestund.

 

EVENTYRSTUND: Barna følger godt med når det er eventyrstund, med fortelling om fiskeren Tomas Longva og Storegga!

VI STEKER PINNEBRØD: Her får barna prøve seg på å lage pinnebrød på bål.

ENDELIG AKTIVITET IGJEN: Nå er det endelig full rulle på Sunnmøre museum igjen! Det er Jan Kåre Blindheim veldig glad for.

POTETKAKEBAKST: Full fart i potetkakebakinga. Her går det unna!