Gudstjeneste på HoffmannPinsekirka går nye veier for å sikre rekruttering.

Børre og Lotte Pedersen i Pinsekirka sentrum. Foto: Trine Klemetsen

Da Bypatrioten kom svinsende gjennom gågata var det lys på Hoffmann. På en dag de vanligvis har stengt. Inne er det god stemning, sang, musikk og gratis kaffe. Her planlegges det nemlig noe helt nytt.

– Vi vet at mange har motforestillinger mot å gå i kirken. Derfor tenkte vi det at det kunne være spennende å prøve noe helt nytt, sier de to pastorene i Pinsekirka sentrum som også er mann og kone.

Lotte og Børre Pedersen har med seg 15-20 engasjerte medlemmer og i dag har de inntatt Hoffmann. Tidligere har de holdt til hjemme på Hessa hos ekteparet, men nå var det på tide å bli mer synlige og tilgjengelig for at også enda flere skulle kunne få bli med.

– Mange, da spesielt yngre, har kanskje et negativt bilde av kirka men ikke Gud. I kirka sitter man gjerne stille og hører etter og ser hverandre i nakken. Her har vi rigget med småbord, rom for gode samtaler, og kveldsmat. Midt i byen, sier Lotte.

Mange hadde møtt fram for å være med på planleggingsmøtet.

- Blir vi 50 personer så er vi jo faktisk ei kirke. Når vi så kjører Gudstjeneste på Hoffmann er vi i tillegg ei ganske annerledes kirke, sier Børre og begge humrer litt av sitt eget påfunn.

-Vi er veldig glade for at Johan sa ja til at vi får være her. At han turte å være med på noe helt nytt. For oss er det kjempekjekt å kunne skape en helt ny arena i bybildet, sier Lotte som legger til at det handler om å være med å skape samfunn. -Bygge by? Spør Bypatrioten lurt. -Akkurat, sier de to i kor.

-Kjekt å kunne bidra til at noe helt nytt får vokse fram, sier daglig leder på Hoffmann Johan Eikrem.

-Hvorfor ikke. Dette er jo bare kult, sier daglig leder på Hoffmann Johan Eikrem som har åpnet dørene for et noe annerledes arrangement enn de vanligvis er kjent for på utestedet i gågata i Ålesund.

Ønsker du å være med er det bare å holde av datoen 23. april.

-Vi starter med stort launch-party og da er det bare å komme. Man trenger ikke være redd for å komme alene heller. Her treffer du folk som vil ta godt i mot deg, legger hun til.

Sang og musikk er et viktig innslag i det nye konseptet med gudstjeneste på Hoffmann midt i gågata i Ålesund.

Møtet starter. Sangen og musikken brer seg ut i lokalene på Hoffmann. Bypatrioten lister seg stille avgårde ut i bygatene og tenker. At det er en god greie når folk tar initiativ, andre kobler seg på og noe nytt vokser frem. For en bedre og mer inkluderende by? Så absolutt, og derfor skriver vi om det.