Folkekjære artister inntar Ålesund kirkeKommende onsdag er det klart for en stor musikalsk opplevelse i Ålesund kirke i det den norske pianisten, organisten, dirigenten og komponisten Iver Kleive inntar Ålesund kirke sammen med bluesgitarist Knut Reiersrud.

Kleive & Reiersrud gleder seg til konsert i Ålesund Kirke.

Ålesund kirke

De to folkekjære artistene samler fulle hus over hele landet og nå har turen kommet til Ålesund. Få kan spille orgel som Iver Kleive. Siden tidlig 70′ tallet har han spilt orgel og drevet utstrakt virksomhet som studiomusiker, akkompagnatør, komponist, solist og dirigent, heter det i pressemeldingen.


Han har også ledet Oslo Bach-kor gjennom 30 år og har gjort utallige plateinnspillinger.
Iver Kleive ble i 2017 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv.

Knut Reiersrud har også vært aktiv siden 70-tallet, og har utviklet et helt eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer. Han er prisbelønnet både som gitarist og komponist og er internasjonalt kjent fra en lang rekke samarbeid med andre artister. Det som imidlertid gjør Reiersrud helt unik er hans evne til alltid å være relevant og overraskende nyskapende.


Sammen har Kleive & Reiersrud utgitt to plater som har fått tildelt Spellemannsprisen i åpen klasse.


På den første, Blå Koral (1991), utforsker duoen salmer og religiøse folketoner på en fordomsfri og jordnær måte. En elegant etterfølger kom i 1996 i form av plata Himmelskip, som ble innspilt live i Sankt Knuds kirke i Odense, med visesangeren Povl Dissing som gjestevokalist på et av numrene.


Tredje albumet «Nåde over Nåde» kom i 2006 og siste albumet kom i 2018 «Natt i Desember» Ut over gitar, orgel og sang, gjør selve kirkerommet denne innspillingen på samme tid mektig og nærværende.

Se mer, finn billetter og les om det som skjer i vår Kulturkalender!