Folk vil ha fyrverkeri. Det får de på Color LinePå slutten av annerledesåret 2020 vil folk ha fyrverkeri. Og det får de med blant annet Christian Nogva på Color Line Stadion, og da i alle størrelser, farger og fasonger.

Christian Nogva er omgitt av krutt og smell. For nå vil folk har fyrverkeri, og bruker tusenvis av kroner.

-Vi som står her er sertifisert og har gått kurs. Det gjør oss i stand til både å fortelle hvordan hver type fyrverkeri fungerer, og hva en må gjøre for å holde sikkerheten på topp, sier Christian Nogva ved fyrverkeriutsalget på Color Line Stadion.

For sikkerheten er første prioritet for merket Svea, som Christian selger.

Både vernebriller og tennbluss sørger vi for. Og selv om noe av det vi selger er beregnet ned i 12-års alder, så må en være 18.år for å kjøpe. Det er noe Svea har pålagt seg selv, sier han.

Også lunta er skiftet ut på batteriene som skal skyte skudd etter skudd opp i nyttårsnatta.

-De er erstattet med fontener. Det fordi en ser mye tydeligere hva som skjer, og en er ikke i tvil om at det er på vei til å smelle, forteller han.

Smittevernet er også på topp, med alt som hører med av håndsprit og egen inn- og utgang. Selv står Christian med munnbind.

-Folk er flinke til å ta hensyn og holde avstand.

Vi fikk kontroll allerede første dag, og fikk full score, så det er vi fornøyd med, sier han.

(Fortsetter under).

Navnene på batteriene levner null tvil om at her er det smell på smell som gjelder.

Christian Nogva forteller om en jevn kundestrøm til utsalget, og at det er tydelig at folk vil ha fyrverkeri.

-Jeg tror mange har sett på værmeldingen, som jo varsler godt vær på nyttårsaften.

I tillegg har vi jo pandemien, som nok bidrar til at folk vil ut å feire med fyrverkeri. Og tusenlappene sitter løst hos mange.

-Tirsdag hadde vi et snitt på 2.200 kroner per kunde. Noe mindre i dag kanskje, men det er godt over tusenlappen, sier han.

Christian styrer over et arsenal som strekker seg fra ti kroner, til megabatteriet på 5.000 kroner og et innhold på hele 216 kraftige skudd, fordelt på tre batterier i ei stor trekasse.

-Ingen har kommet for å kjøpe den enda, men det kan raskt skje, tror Christian, som er mer enn fornøyd med testene som er foretatt av media.

-Vi får femmere og seksere på terningen i mange medier, og vi skal ha god kvalitet, sier han.