Fokus på entreprenørskap, innovasjon og bærekraftAv 20 nasjonale lag av studentorganisasjonen Start Norge, ble Start Ålesund kåret til ”Årets Startlag”. For den NTNU-baserte studentorganisasjonen ligger ikke på latsiden.

(Av Fridgeir Walderhaug)

En glad gjeng fra Start Ålesund jubler over at lokallaget ble kåret til "Årets Startlag" under Start Forum i Trondheim for et par uker siden. Neste år skal Start Ålesund arrangere Start Forum.

De er virkelig i siget, studentene i studentorganisasjonen Start Ålesund.

Med en gledelig kåring som ”Årets Startlag” i Trondheim for to uker siden, går organisasjonen på med full hals for entreprenørskap, innovasjon og bærekraft i alt de foretar seg. Og gründervirksomhet selvfølgelig.

-Ja det går veldig bra. Neste år er det faktisk vi som skal arrangere Start Forum. Og da samles de mest innovative og engasjerte studentene fra alle lokallag i Norge til en langhelg i Ålesund i mars, sier Marthe Vestvik, som er PR ansvarlig for Start Ålesund. Hun ser fram til å arrangere Start Forum i byen.

-Vi får vise fram hva Ålesund by har å by på. Dette blir en enormt spennende reise der vi håper Ålesund kommune, med alle sine spennende aktører vil ta godt imot de som kommer, forteller hun.

(Fortsetter under).

"Kvinner møtes" i fjor. 6.mars neste år arrangeres nok en utgave av arrangementet.

Start Ålesund har vokst og utviklet seg godt den siste tiden.

Lokallaget ble etablert i 2010, og har i dag 32 medlemmer fordelt på hele ti av tretten studier ved NTNU.

-Hvorfor ble dere kåret til ”Årets Startlag” i år?

-Det har nok flere årsaker, men vi har utviklet oss mye, og at vi samarbeider med mange spennende aktører. Vi håper på å få enda flere med på laget. Styretleder Patricia Larsen har virkelig vært flink til å gå i møter og snakke om organisasjonen vår, sier hun.

Og penger kommer godt med, spesielt for et lokallag som har fire faste større arrangementer hvert år, og som i 2019 også får Start Forum som arrangement.

- 11. oktober arrangerte vi Innov8or på Bro. Det hadde vi en lokal bedrift som kom med en case studentene jobbet for å finne den beste løsningen til.

”Kvinner møtes” arrangeres 6.mars neste år. Der samler vi studentjenter fra NTNU i Ålesund, og kvinner fra næringslivet til foredrag, god mat og underholdning.

Bakgrunnen for dette er den lave andelen kvinnelige gründere, og kvinner i toppstillinger.

Her kåres også ”Årets kvinnelige student”.

(Fortsetter under).

Studentbedriften Plarva Solution SB ble kåret til topp tre under Gründerdagene i fjor. Her representert ved Maria Dahle Bekjorden (f.v), Helen Emdal Loland og Margrethe Maggi Nordland.

-Vi har også ”Gründerdagen” og ”Gründerlounge den 10 april hvor vi har som mål å inspirere stundenter til å se på det å starte for seg selv som en realistisk karrierevei.

Her har vi samarbeidet med Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal som holder fylkesmessen parallelt med ”Gründerdagen”.

Dagen fortsetter med ”Gründerlounge” på kvelden med foredrag fra etablerte gründere, og avslutter det hele med underholdning.

Et ypperlig sted hvor studenter og folk fra næringslivet kan knytte kontakt.

-Det siste arrangementet er ”Venture Cup” som går i tre faser.

Lokal finale har blitt arrangert av oss, og i fjor ble studentbedriften Plarva Solution  SB blant topp tre. Vi har fulgt dem og heiet dem fram på deres reise, som nå dreier seg om Sparebanken Møres ”Næringsteft”, forteller Marthe Vestvik.

Gruppebilde av gjengen i Start Ålesund.

"Årets kvinnelige student" for 2018 ble Maiken Svinøy.