Førjulspadling i Ålesund-Dette gjøres også mange andre steder i verden og er en fin måte å møtes på. Tenk om vi hadde fått til en tradisjon der flere hundre padlere møtte opp for å lyse opp byen sin? Her er det nemlig lov å være kreativ og gjerne ha på nisslue og pimpe kajakken, forteller Øystein Pilskog i Kajakkguiden som er initiativtaker til førjulspadlingen.

Bli med på en helt spesiell padletur i nattemørket i Ålesund. -Håpet er at dette blir en tradisjon som kanskje samler hundrevis av padlere like før jul, sier Øystein Pilskog i Kajakkguiden

For at dette skal bli en god opplevelse har de satt opp noen enkle huskeregler for alle som ønsker å delta.

-Alle som deltar på dette er ansvarlig for egen sikkerhet og man må holde seg til flokken og ikke padle alene. Vi har satt det som kriterie at man må ha grunnkurs-hav eller tilsvarende for å være med. I tillegg har vi lagt ut en egen huskeliste på facebookeventet  som alle bør se over, sier han.

-Vi håper at mange velger bort julestresset til fordel for en opplevelse helt utenom det vanlige og møter opp på Sunnmøre Museum lørdag 15. desember kl.15.00. Vi er nødt å ta et lite værforbehold, men sånn er det på Sunnmøre, sier han. 

Se mer om hva som skjer i Ålesund i vår BYKALENDER!