Flere premierer i ÅlesundSamtidig som Linnéa Myhre herjet blogg-Norge herjet depresjon og spiseforstyrrelser med henne. Resultatet av det ble boka «Evig Søndag», som nå blir dramatisert på Teatret Vårt.

Linnéa Myhre gjestet Ålesund under programslippet til Høstscena. Hun fortalte litt om boka og hennes tanker om at stykket settes opp.

Livet som blogger kan virke glamorøst. For Linnéa gikk livet med til å telle minutter til det var lovt til å innvilge seg selv noe å spise, ta sovemedisiner eller til dagen var over.

– Samtidig som jeg blogget skrev jeg bok. På bloggen kunne man lese den ene siden, i boka så man en helt annen. Det ble en slags evig søndag, sa Linnéa under programslippet til Høstscena i vår.

– Tematikken i «Evig Søndag» bør og skal fortelles. Det er et tema som dessverre fortsatt er veldig aktuell. Det er noe samfunnet har sett mye mer av i senere tid. Det er en så ærlig og brutal skildring av anoreksi som er så realistisk, mener teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag.

– Det er veldig, veldig stas at «Evig Søndag» settes opp. Det er også litt skummelt, siden det er hjembyen. Samtidig har Teatret Vårt et godt rykte. De er dyktige, sier Linnéa Myhre til Romsdals Budstikke. Hun avslører også at hun kjenner til skuespilleren som skal spille henne. Både Linnéa og Stine Robin er fra Molde.
– Hun er uten tvil riktig kvinne for jobben, mener Linnéa.

Teaterforestillinga «Evig Søndag» har premiere først i Molde 28. august, før den en måned senere blir satt opp av Teatret Vårt og Høstscena på Parken kulturhus i Ålesund. Senere i høst settes den også opp i Åndalsnes, Sunndal, Surnadal, Kristiansund, Ulsteinvik, Fosnavåg og Ørsta.

(Fortsetter under...)

Teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag ser fram til en innholdsrik teaterhøst.

Det er flere stykker som settes opp i høst, og tre av de har premiere i Ålesund. Blant annet skal «Romeo og Julie» ha premiere i forbindelse med Høstscena den 25. september.

– Det blir en teatereksplosjon, der vi får se hva teater kan får til av magi. Romeo og Julie viser både den gode og den vonde siden av kjærlighet, som vi virkelig skal fortelle gjennom teater, sier Lykkeslet Strømskag.

I tillegg til Romeo og Julie får vi se «Snødronningen» av H. C. Andersen, som en av tre premierer i Ålesund gjennom høsten.

– Vi ønsker å fortelle denne julefortellingen til et nytt publikum. Det er lokale Amalie Sofie Ibsen Jensen fra Ålesund som er skuespiller. Det synes vi er ekstra stas, sier han.

Også i den tredje premieren er det en lokal person som er skuespiller. I «Magi- og fantasioperatørene» skal han dra publikum gjennom en helt spesiell opplevelse.

– Det skal være dialog mellom skuespillerne og publikum. Det er et improteater der man gjennom teaterlek lager teater sammen. Det er en helt annen teateropplevelse enn man er vant med og dette tror jeg kan bli fint for barn å være med på, sier teatersjefen.

– Teatret Vårt er for hele Møre og Romsdal. Vi vil og skal lage teater med ambisjoner om å lage et godt tilbud til hele fylket. Vi tror at høsten har noe å by på for både barn, ungdommer og voksne. Så dette er en høst vi ser fram til med et spennende og allsidig program som kan overraske, avslutter han.