Filmfest på LøvenvoldHer er programmet for de som ønsker ekstra godbiter på filmfronten. 

Anders Baasmo Christiansen har fått gode kritikker for sin innsats i filmen Hoggeren som du kan se på Løvenvold lørdag 21. april. .

Kvalitetsfilm i fokus
Fra og med fredag 21. april kan alle med sans for en god filmopplevelse gni seg i hendene. Løvenvold kinoinviterer til en nidagers kvalitetsfilmfest der filmperlene kommer på rekke og rad. 

– Noen filmer er rett og slett så gode og verdifulle at vi ønsker å løfte dem ekstra fram, sier kinosjef Beathe Breivik. 

Det hele begynner fredag 21 april kl. 18. Da viser de det norske politiske dramaet Fluefangeren.

I løpet av de neste åtte dagene vises filmer fra hele verden. Felles for dem alle er at de regnes som kvalitetsfilmer, med spesielle historie og handlinger som gir publikum en helt spesiell filmopplevelse.  

– Dette er filmer uten de helt store markedsbudsjettene, men som vil sette spor etter seg på andre måter. Vi er stolte av å kunne vise disse filmperlene på rekke og rad, sier Breivik.

I løpet av uken blir det også besøk av en regissører og en skuespiller som vil fortelle litt om filmene før de rulles i gang på kinolerretet.  

 
Her er programmet for Kvalitetsfilmfesten på Løvenvold: 

Fredag 21. april kl. 18:00: 
Fluefangeren (norsk) regi: Izer Aliu. Fluefangeren er et fengslende politisk drama som fanger vekst og fall av et diktatur i et klasserom.

Lørdag 22. april kl. 18:00:
Hoggeren (norsk) regi: Jorunn Myklebust Syvertsen. Anders Baasmo Christiansen imponerer i denne kritikerroste og humoristiske norske filmen.
Regissør Jorunn Myklebust Syvertsen introduserer filmen.

Søndag 23. april kl. 18:00: Kammerpiken (sørkoreansk) regi: Park Chan-wook. Virtuost og sensuelt drama om intriger, kjærlighet og hevn.

Mandag 24. april kl. 18:00:Manchester by the Sea (amerikansk.) regi: Kenneth Lonergan. Prisvinnende drama der Casey Affleck briljerer i hovedrollen.

Tirsdag 25. april kl. 18:00: Sameblod (svensk) regi: Amanda Kernell. Gripende drama om en ung jentes brudd fra sin tradisjonelle samiske oppvekst.

Onsdag 26. april kl. 18:00: Paterson (amerikansk) regi: Jim Jarmusch. Stillferdig og forførende hyllest til hverdagsmennesket.

Torsdag 27. april kl. 18:00:Kjempen (svensk) regi: Johannes Nyholm. Original og rørende film om det å være utenfor og annerledes.

Fredag 28. april kl. 18:00: Lion (amerikansk) regi: Garth Davis.

Lørdag 29. april kl. 18:00: Karenina & I (engelsk/italiensk/norsk/russisk) Regi: Tommaso Mottola. Skuespillerbesøk av Gørild Mauseth.

Her kan du lese mer om filmene. God fornøyelse!