Fikk jobb på første forsøkSunnmøringen ville hjem fra Bergen, men hvordan skulle han finne seg jobb? Han møtte opp på Sjekk inn, og like etter var Thomas Storhaug ansatt i CFlow som en av mange som har fått jobb gjennom jobbmessa.

Thomas Storhaug ville hjem fra Bergen. Et treff under jobbmessa Sjekk inn ledet til jobb som prosjekteder hos CFlow. Her sammen med CEO Arnstein Johansen.

Ved hovedkontoret til CFlow i Langevåg smiler CEO Arnstein Johansen når han tenker tilbake på deltagelsen på Sjekk inn.

- Vi stilte med en roll-up, litt twist og noen vannflasker og visste egentlig ikke hva vi gikk til, men der var masse folk og det ble en lang slange av en kø med folk som ville snakke med oss.

Sjekk inn som døråpner

Timene på jobbmessa resulterte i fire nye ansatte. Alle var sunnmøringer som bodde andre steder og som nå kom hjem. Og en av dem var maskiningeniøren Thomas Storhaug. Han jobbet i Bergen, samboeren var ferdig utdannet fysioterapeut og nå skulle de hjem på juleferie. Samtidig håpte de å få seg jobb hjemme slik at de kunne være på Sunnmøre i mer enn feriene.

- Så vi gikk på Sjekk inn. Og et par måneder senere ringte de fra CFlow. Det var en telefon fra en bedrift jeg visste lite om og som jeg ikke hadde søkt meg til om ikke jeg hadde møtt dem ansikt til ansikt. Det er en kjempefordel å få møte bedriftene, og noe av det som er viktig med et arrangement som Sjekk inn.

FØLG SJEKK INN OG MELD DIN INTERESSE PÅ FACEBOOK! 

(Saken fortsetter under)

Sjekk inn er en møteplass for bedrifter og unge voksne på jobbjakt. 27. desember kl. 17.00 er vi i gang på NMK for tredje året på rad. Kommer du?

Flinke folk til Sunnmøre

Sammen med han ble det også ansatt biologer og andre teknologer som har fått være med på spennende år hos CFlow. Nå er det industrimekanikere bedriften først og fremst trenger, men daglig leder Arnstein Johansen snakker varmt om Sjekk inn som konsept.

- Det er effektivt. Uhøytidelig og det er lett å komme i kontakt med folk. En fin måte å markedsføre mangfoldet og alle de interessante bedriftene på Sunnmøre. For det er nå det vi vil, få flinke folk til å bli på Sunnmøre og komme til Sunnmøre.

Sjekk inn blir arrangert av Region Ålesund med flere samarbeidspartnere. Messa i år er den tredje i rekka og holdes 27. desember på NMK. I fjor sjekket 500 ungdommer inn på jobbmessa der studenter og unge voksne får møte representanter for bedrifter på Sunnmøre. Så langt i år er det nesten tretti bedrifter og organisasjoner som er med.