Festivalsommeren i Ålesund 2019Lurer du på hva du skal i sommer? Vi anbefaler Ålesund. Den vakre Jugendbyen med det helt unike bysentrumet, sparker fra seg på kulturfronten sommeren 2019. Bare se her! (Inneholder sponsede lenker)

På Innotown kan man hente inn mye inspirasjon.

(Inneholder annonselenker).

Innotown 21. mai

Gå ikke glipp av to dager med rå inspirasjon. Det er påfyll som bare Innotown kan gi. Nære historier, innovasjon, strategi, ideskaping og design. I år er intet unntak hva gjelder samtaler med god blanding av motiverende, personlige reiser og en god dose praktiske forretningssaker. Monica Parker åpner Innotown, etterfulgt av Fredrik Harén, Thina Margrethe Saltvedt, Paul Redmont og René Carayol.

Les mer og bestill billetter.  

 

Ålesund Live gir konsertopplevelser hele året

Ålesund Live

Ålesund Live gir musikkopplevelser gjennom hele 2019. Gitarkameratene 31. mai i Sparebanken Møre Arena, Midnight Choir på Terminalen, Kari Harneshaug på Bro og Ogras på Molo den 6. juni, Mark Knopfler og Brothers In Arms 7. juni og Röyksopp og Hanne Kolstø opplever du 8. juni.

Les mer.

Klippfiskakademiet fosser frem i Brosundet under Ålesund Gummibåtfestival.

Ålesund Gummibåtfestival 14. juni

I år er tredje året for den elleville sommerfesten der lag, firmaer og bedrifter kjemper om heder og ære i vakre Brosundet. Med ulike kåringer og høy showfaktor er dette noe som virkelig skaper liv i vakre Brosundet midt i sentrum. For mer informasjon eller påmelding send e-post til post@bypatrioten.com

 

Giskespelet blir arrangert annenhvert år. Der deltar både store og små.

Giskespelet 20.-23. juni

Striden om kongemakt og kristentro 1000 år tilbake i tid kan oppleves på Giske utenfor Ålesund. Vi blir tatt tilbake til rundt år 1030, like før og etter slaget på Stiklestad, der Hellige Olav falt. Vi møter mektige menn og kvinner fra Giske som var involvert i slaget i stor grad og vi får se hvordan deres forhold til kongen splitter den mektige Giske-familien. Årets forestilling ser du i det helt unike Giske amfi 20.-23. juni 2019!

Billetter til Giskespelet får du her.

Allerede 1. mai starter byggingen av årets Slinningsbål.

Opplev Sankthans 21.-23. juni

Opplev det helt fantastiske Slinningsbålet som i 2016 satte verdensrekord. Selv om de i år måtte se seg slått av bålentusiaster i Østerrike, er dette fortsatt verdens største bål bygget med håndmakt. Bålet tennes lørdag 22. juni kl. 21.00. Ordinær sankthans opplever du i hele Ålesundsområdet tradisjon tro Sankthansaften 23. juni.

 

"Peace, love and understanding" er slagordet som brukes om Sommerfesten på Giske.

Sommerfesten 29.-30. juni

Sol, musikk, vennskap og kjærlighet. De som liker minst ett av punktene bør ta turen til Sommerfesten på Giske. Første kveld er forbeholdt de voksne, med artister som Kristian Kristiansen, Moddi og Mahogni. Dagen etter er det familiedag med aktiviteter for både store og små. Det blir også sunnmørsk kakebord levert av lokalbefolkningen på den lille øya. Bli med da vel!

Forhåndsspleis her.

Sommershowet 2019 opplever du på Teaterfabrikken i Moloveien

Sommershow 2019, 28.-29. juni, 5.-6. juli, 12.-13. juli

Idyllisk beliggende helt ved sjøkanten, på Teaterfabrikken, er det nok en gang klart for det som er sjette i rekken for byens sommershow. Sang, sketsjer, parodier og standup. Alt ligger altså godt til rette for at latteren skal sitte løst, med Astrid Overaa, Henrik Overaa Bjørnsom og André Ulveseter, I tillegg skal FRIKO bidra med sang og musikk. 

Les mer!

Det er mye spennende å både gjøre og teste under båtfestivalen i Ålesund.

Ålesund Båtfestival 10.-13. juli

O’hoy! Det er igjen klart for båtfestival i naturskjønne Ålesund. Byen fylles opp med båter, liv og røre for hele familien. Konserter, salgsboder, barnetog og Elias-båt. Det er bare å kaste loss og ta turen til byen!

Les mer her! 

Gå ikke glipp av Jugendfest på Color Line Stadion

Jugendfest 16.-17. august

Festalarm i jugendbyen! I august er det igjen klart for den største musikkfestivalen mellom Oslo og Trondheim. På scenen kan du oppleve Martin Garrix, Karpe, Ellie Goulding, OnklP, The September When, Kjartan Lauritzen, Jesper Jenset, Postgirobygget og Side Brok + Sirkel Sag. 

Pakk festivalbagen og bli med på festen på Color Line Stadion.

Les mer her!

Ålesund Ølfestival

Ålesund Ølfestival 22.-24. august er en del av Den Norske Matfestivalen og går over tre dager i eget telt like ved inngangen til Den Norske Matfestivalen. Her får man oppleve øl fra lokale, regionale og nasjonale produsenter.

For alle som setter pris på kvalitets-øl av ulike typer - dette er anledningen. I år med matservering signert XL-gruppen.

Kjøp billetter!

Matfestivalen er et eldorado av smaker og en fin plass for både tradisjonsrik og ny mat.

Den Norske Matfestivalen Ålesund 22.-24. august

Matfestivalen i Ålesund feirer i år 35 år. Dette er regionens største treffsted for matprodusenter og publikum. Denne gangen på helt ny arena i sentrum; Skansekaia.

Den Norske Matfestivalen bugner av matopplevelser på ulike arenaer; Lokalmattorget, Bondens Marked, Streetfood, Ålesund Ølfestival, Barnas Matfestival Havrommet og Hvalteltet. Her blir også eget fagtelt med gratis kurs, demonstrasjoner og foredrag. 

Les mer

Det ble virkelig en fest for kjærligheten da Pride-paraden gikk gjennom Ålesunds gater i fjor.

Ålesund Pride, 26. august-1. september

Bli med og feire mangfold, toleranse og kjærlighet. Pride-festivalen har et mangfoldig program for både store og små med seminarer, konsert, gudstjeneste og mer til. I fjor samlet omkring 4000 mennesker seg for å gå sammen for kjærlighet. i år går paraden gjennom byen lørdag 31. august kl 14 fra Rådhusplassen. Ålesund – en by for alle, med retten til å være den du vil – og elske den du vil. Ålesund Pride arrangeres av FRI Møre og Romsdal og Ålesund Sentrumsforening.

Fullt hus på Standup Ålesund sin faste klubbscene Teaterfabrikken.

Ålesund Standup festival 5.-7. september

I løpet av de ti årene Standup Ålesund har eksistert har sunnmøringer fått oppleve mye gøy. I år er femte gangen de drar i gang med det som har blitt en egen egen festival! Første navn er allerede ute; Halvor Johansen, kjent fra Radio Rock og spalten «Ta deg sammen». Han tar med seg sitt første soloshow, og en skal ikke se bort fra at det kommer noen klare meldinger om både feil, mangler og forbedringspotensial også til Ålesund. 

Les mer her.

Det skjer mye spennende under Høstscena. Det er noe for alle som liker scenekunst.

Høstscena 25.-29. september

Festivalen for deg som liker revy, teater, poesi, musikk og dokumentar. Alle kriker og kroker i Ålesund sentrum fylles med god stemning og scenekunst. Formålet med festivalen er å fremme teater- og sceneinteressen i Møre og Romsdal. Herunder å fremme samarbeidet mellom lokale lag, foreninger og andre interesserte mellom profesjonelle teatre i fylket.

Les mer!