Feriekorps i Ålesund med The Brazz BrothersTrodde du at du måtte til New Orleans for å få med deg en ekte streetparade musikk? Slett ikke, for The Brazz Brothers har fått samlet korpsmusikanter i Sparebanken Møre Arena for så å sette stemning i sentrum lørdag.

The Brazz Brothers i full sving med å øve inn "lyden av New Orleans" sammen med 100 korpsmusikanter.

Det er korpsorganisasjonen NMF Nordvest og The Brazz Brothers som har invitert korpsmusikanter fra Ålesundsområdet med på seminaret i Sparebanken Møre Arena.

-Det er med hundre korpsmusikanter fra Ålesund og de omliggende kommunene i alderen ni til 19. år. Til sammen tjue korps er representert, forteller Jørgen Brecke i NMF Nordvest.

Temaet er nettopp musikk med røtter i New Orleans sin Streetparade-tradisjon, og hvem her i landet kan lære bort akkurat dette bedre enn The Brazz Brothers?

(Fortsetter under).

100 korpsmusikere i alderen ni til 19. år lytter oppmerksomt når The Brazz Brothers underviser. Lørdag skal alle i aksjon i Ålesund sentrum.

Svaret gir seg selv, og det vil byens befolkning merke når det to dagers lange seminaret går mot slutten.

-Vi reiser inn til sentrum lørdagen for å ha to pop-up konserter der, sier Brecke, som på grunn av koronasituasjonen ikke kan si hvor konsertene blir holdt, annet enn at det blir i sentrum.

-Tiden kan jeg avsløre. Den ene begynner klokken 13.00, og den andre 14.00.

-Så kan folk gå etter lyden av New Orleans?

-Ja, det kan de da.

En vassekte streetparade var også planlagt i forbindelse med de to konsertene, men været gjør det heller usikkert om dette blir noe av.

Men konserter blir det. Så vår oppfordring blir å dra til sentrum og lytt.