Til toppen

Feiret 50 år med stort pool party

Store mengder badeglede på Bybadet i kveld da lokallaget til Norsk forbund for utviklingshemmede inviterte til storstilt pool-party for medlemmer, ledsagere og familiemedlemmer. - Kjempegøy, jeg skal prøve alt, sa flere av de vi møtte! 

-Utrolig gøy at vi ble så mange som 200 personer, sier Janne Muri NFU leder  for Ålesund, Sula og Giske lokallag

-Utrolig gøy at vi ble så mange som 200 personer, sier Janne Muri NFU leder for Ålesund, Sula og Giske lokallag

(Tekst/foto: Trine Klemetsen)

– Det er lokallaget i Ålesund, Sula og Giske som arrangerer, men vi hadde sendt ut invitasjon til alle medlemmer i fylket i håp om at flest mulig vil være med på festen. Og det ville de, sannelig, sier en glad lokallagsleder Janne Muri som var i farten i resepsjonen for å ta i mot de over 200 personene som meldte seg på.

Inne på Bybadet er ordinære badegjester i ferd med å avslutte dagens besøk. I kulissene jobber de ansatte høyt og lavt for å gjøre klart til den store festen som i tillegg til bading innebærer både pizza, pølser, chips og brus. Er det fest så er det fest!

(Fortsetter under)

- Jeg har bare vært her enn gang før, så dette var kjempekjekt, sier Arja Nilsen (45) midt i bildet. - Jeg skal benytte meg godt og prøve alt i dag. Spesielt gleder jeg meg til skliene, sier hun!

– Jeg har bare vært her enn gang før, så dette var kjempekjekt, sier Arja Nilsen (45) midt i bildet. – Jeg skal benytte meg godt og prøve alt i dag. Spesielt gleder jeg meg til skliene, sier hun!

Lokallaget fyller 50 år i år og besøket til Bybadet er en del av feiringen.

– Det er ekstra kjekt å kunne feire i lag etter pandemien, og denne gruppen ble spesielt rammet av restriksjoner og sosial nedstengning, sier Muri som er veldig glad for responsen.

– Vi har fått viktig støtte fra Kjell Holm stiftelsen til å arrangere jevnlige badekvelder det siste halvåret, og kan med dette altså avslutte sesongen med et smell og stort pool party. Det er så kjekt det, sier hun.

Aktiviteter høyt og lavt på Bybadet i kveld.

Aktiviteter høyt og lavt på Bybadet i kveld.

På programmet stod både skliekonkurranser og annen morro, men der ble også lagt inn rom og tid til at alle kunne kose seg og holde på i eget tempo.

Også para-svømmegruppen til Ålesund svømmeklubb hadde har lagt dagens trening til Bybadet og de inviterte alle som ville til å prøve å svømme noen lengder.

– Vi håper jo at flere oppdager sporten og blir med. Svømming er bra for alt, sier Muri.