Fandenivoldsk festivalkunstner!I september er det klart for Høstscena 2018. I dag ble det kjent at kunstneren som skal få sette sitt preg på festivalen og Ålesund by er Inger Bakke. 

Inger Bakke er årets festivalkunstner under Høstscena i Ålesund


-Vi i Høstscena er stolte over at Inger Bakke er med oss i år. Hun representerer en form for kunstnerskap det er viktig for festivalen å få presentert. Hun borer seg til kjernen av spørsmål, og hun stiller seg ofte fandenivoldsk i møte med vedtatte sannheter, heter det i pressemeldingen der det også avsløres litt mer om det som skal skje.

Onsdag 26. september er det nemlig Inger Bakke som åpner festivalballet i foajeen på Parken Kulturhus. Med seg har hun et knippe eminente kunstnere, og tradisjonen tro også mange flotte elever fra Fagerlia VGS. Hun skal også sette preg på Ålesund by gjennom hele festivalen et arbeid som allerede er i gang.
-Hun er blant annet i gang med å bearbeide konflikten mellom det å leve et bærekraftig liv og det å oversvømmes av søppel. Resultatet vil bli vist for publikum i Arbeiderens foajé.

(Fortsetter under)

Om kunstneren:


Inger Bakke er levende opptatt av de store spørsmålene i livet og disse behandler hun gjennom sine forestillinger og konserter. Surrealisme, humor, høy intensitet og lek er hennes kjennemerke. Sammenheng og helhet, liv og lære, natur og menneske er bærende temaer. Scenekunstneren har et sterkt, fysisk scenespråk og er hudløst ærlig i møte med publikum, og hun utvikler de fleste av sine produksjoner i direkte tilknytning til det stedet hvor verket skal fremføres. Inger har i stor grad arbeidet tverrkunstnerisk og har med få unntak initiert de aller fleste av sine prosjekter. Hun søker samarbeidspartnere som er utforskende og åpne, ærlige, tydelige og risikovillige. Marit Kaldhol, Solveig Fagermo, Stian Omenås, Karstein Solli for å nevne noen.