Familiedag på Flatholmen- 27.mai er Ålesund havn 190 år og det vil vi selvfølgelig feire med et stort arrangement for hele familien på Flatholmen, forteller Synnøve Johnsen som er marked– og informasjonskonsulent i Ålesundregionens Havnevesen. (Annonse)

Ålesundsregionens havnevesen er klare for åpen dag på Flatholmen i Ålesund.

-Det er mye å utforske på Flatholmen hos alle de forskjellige bedriftene som ligger der. Vi har også fått med en rekke andre aktører. Denne dagen kan du ta med redningsvesten til sjekk hos Redningsselskapet og få omvisning i redningsskøytene, eller sjekke ut kranen til Bring som kan løfte 20 tonn 40 meter over bakken, sier hun og forteller mer om alt det som skal skje.

Aktiviteter på rekke og rad

-Det blir konkurranse hos Celsa Steelservice, hos GC Rieber Salt kan du oppdage et saltfjell og lære at salt ikke bare salt. Klippfiskakademiet vil vise barna hvordan man lager fiskekaker og Nor Lines AS åpner opp terminalen så du kan se om hvordan man sender gods på Hurtigruta. Hos Kystverket kan du lære om lykter, fyr og merking av sjøveien og det er åpent hos Tyrholm & Farstad AS som startet opp i 1914 og sender fisk ut i hele verden. Roar Skarbø Transport AS viser frem sine kranbiler og Ålesundregionens Havnevesen byr på historie om havna, deler ut give-aways og byr på omvisning i havnebåten Skansen.

Bli med på rebusløp på Flatholmen!

Vinn en båt!-Vi har laget et stort rebusløp med spørsmål om våre viktigste samarbeidspartnere. Løser du spørsmålene får du en bokstav som du notere på nøkkelkortet og skjema i programmet. Plakatene er markert på kartet i programmet og når du finner 10 bokstaver og danner en setning, har du løst havnegåten, forklarer hun.

Er du heldig, er det du som stikker av med premien. En flunkende ny Zodiak 310 alu, med en 6hk Evinrude motor fra J Weiberg Gulliksen AS!

-Du trenger ikke rekke over alle postene for å løse gåten eller være med i konkurransen, bare husk å levere gåten på vår stand i god tid før kl. 14:30, sier Synnøve.

For at du enkelt skal komme deg fra parkeringsplassen og rundt om på Flatholmen, har de satt opp buss fra parkeringsplassen til Celsa Steelservice AS.

-Vi anbefaler folk å ta seg god tid og utforske hva Flatholmen har å by på. Står du fast på jakten etter bokstaver, er det bare å se etter oss i gule jakker. Vi hjelper gjerne!

Det hele starter klokken 12.00 og vil du følge eventet kan du gjøre det på facebook!