Familiebål på Volsdalsberga sankthansaften-Vi lager tradisjonen tro bål på Volsdalsberga sankthansaften 23. juni, men opplyser om at det ikke blir like stort som det pleier, og at det på grunn av Covid-19 heller ikke er et arrangement, så her må folk være flinke til å ta ansvar selv, sier daglig leder i Sportsklubben Guard, Foad Saidali.

Sportsklubben Guard sørger for familiebål på sankthans, men legger til at folk selv er ansvarlige for å holde trygg avstand til hverandre.

-Vi har hatt kontakt med kommunelegen og funnet ut at det ikke er forsvarlig med et arrangement som vi er vant til, sier Saidali som allikevel har fått med seg en sporty gjeng i Guard og tidligere bålsjefer fra Volsdalen Barneskole og Kolvikbakken ungdomsskole til å sette opp et familiebål.

-Vi regner med at folk vil ta turen til Volsdalsberga uansett denne kvelden, så et lite bål tenker vi at vi kan bidra med. I tillegg vil vi sørge for å sette ut ekstra søppelkasser, sier lederen for Guard IL som vanligvis står ansvarlig for stor ståhei og tradisjonell feiring på Volsdalsberga.

(Fortsetter under) 

Da tradisjonen med sankthansfeiring på Volsdalsberga holdt på å svinne hen, satte Bypatrioten med gode venner alle kluter til. Det resulterte blant annet i egen bålskole i samarbeid med bålgjengen på Slinningsbålet som har gitt resultater. Volsdalen barneskole og Kolvikbakken ungdomsskole har i dag egne bålsjefer som er ansvarlige for bålet på Voldsalsberga! Selveste arrangementet ble overlevert til Sportsglubben Guard som drifter det videre. I år blir et annerledes år, men de vil allikevel sørge for et koselig familiebål!

Han synes selvfølgelig at det er trist at man ikke kan markere denne sommerkvelden som man pleier, men håper folk er flinke å overholde reglene, såpass man kan se frem til å samles igjen i flokk og følge i 2021.

-Vi ser på dette som ei investering i nabolaget, og et aldri så lite bidrag for at folk skal kunne kose seg, selv om verden er annerledes. Kommunelegen har bedt oss om å si høyt og tydelig fra til alle om at det fortsatt er de overordnede smittevernreglene som gjelder. Det betyr grupper på maks 20 personer. Vi håper folk skjønner alvoret og overholder dette og koser seg, sier han.

Volsdalsberga 23. Juni kl. 17.30