Etterlengtet gjenåpning og konserter på Terminalen”Kjekt, deilig og vidunderlig” er ord daglig leder ved Terminalen Byscene, Synnøve Nesdal Sandnes bruker når hun endelig kan invitere til første konsert etter et halvt år med stengte dører. Og ikke minst med nytt lysanlegg.

Daglig leder Synnøve Nesdal Sandnes og teknisk leder Thomas Solberg pakker spent ut det spill flunkende nye lysanlegget Terminalen Byscene har fått støtte til å kjøpe. -Alt skal stå klart til første konsert, sier Synnøve.

-Ja, dette veldig kjekt. Endelig kan vi åpne dørene etter å ha holdt stengt helt siden mars. Nå skal det bli deilig med liv og røre i lokalene igjen, sier Synnøve Nesdal Sandnes.

Og allerede førstkommende lørdag åpnes dørene for den første konserten.

-Da åpner vi med Skambankt unplugged trio som får gleden av å være først ute. Ellers kommer vi til å offentliggjøre programmet framover litt etter litt. Fredag legger vi ut nye konserter forteller hun.

Briif, Marie Løvås og Valkyrien Allstars er blant artistene som allerede er offentliggjort og tar plass på scenen i et konsertlokale som nok blir preget av koronatiltak.

-Vi kommer til å være svært nøye på smittevernrestriksjoner, vi er jo fra før eksperter på publikumslogistikk og sikkerhet på konserter, så vi er helt trygge på å komme igang igjen.

-Foreløpig begynner vi litt forsiktig med 120 personer, noe som jo er snaue 20 til 30 prosent av kapasiteten. Vi vil etter hvert åpne for litt flere, forteller Synnøve Nesdal Sandnes, som innrømmer at det ikke er spesielt god butikk.

(Fortsetter under).

Det blir en kraftig oppjustert scene publikum møter når de kommer tilbake til Terminalen Byscene et halvt år etter nedstenging.

-Det er vanskelig å få god økonomi ut av dette, med så få tilskuere. Uten støtte fra fylkeskommunens ”Vi er her” prosjekt ville det blitt vanskelig

Men så selger vi også digitale billetter for de som ikke ønsker å komme til selve lokalet. Vi vet jo at mange er i risikogruppene, noen er syke og andre ønsker rett og slett å unngå mengder med mennesker. Disse og andre som ønsker å få med seg konsertene kan få kjøpt en lenke på nettet der de kan følge direktesendingene fra konsertene.

-For øvrig vil jeg si at vi er nøye på smitteverntiltakene, så det skal være trygt å komme på konsert, sier hun.

Et halvt år har gått, og på den tiden har Terminalen også fornyet seg på et sentralt område.

-Det er en fornyet og oppgradert scene som møter publikum når vi nå åpner dørene igjen.

Vi har fått støttet til nytt lysanlegg fra ”Kulturrom”, en nasjonal musikkutstyrsordning der vi søkte og fikk midler.

Nå er vi i full gang med å montere lysanlegget, som skal være ferdig oppe og gå til første konsert. Derfor gleder vi oss ekstra til åpningen, forteller hun.