Ett år med italiensk i ÅlesundI ett år har sunnmøringer fått en smak av Italia, midt i hjertet av Ålesund. På Nonna Lina lager italienere maten som italienere flest – med lidenskap. 

Morris Cilfoni, Laura Borghini og Stian Aklestadd-Høgås er klar for Nonna Linas ett års dag.

Selv er Laura Borghini fra Italia, men har bodd nå på Godøya sammen med sin mann Gunnar Ramsli. De kom til Norge for over 14 år siden, etter å ha bodd noen år i Italia sammen. 

– Det var vel egentlig Gunnar som oppfordret meg til å starte italiensk restaurant. Han er forelsket i det italienske kjøkken. Selv har jeg alltid likt å lage mat til venner og familie, men aldri tenkt på det å starte opp restaurant. Men så er vel alle i Italia litt kokk, for lidenskapen og kunnskapen er bred, sier hun.

Og at hun ar både lidenskap og kunnskap om spesielt pasta er det ikke noe tvil om. Hun kan fortelle i det lange og det brede hvilke sauser som passer til hvilken pasta og presis hvordan man lager de forskjellige pastatypene.

(Fortsetter under...)

Morris kan triksene sine når det gjelder pizza. Det er effektivitet og perfeksjon.

I tillegg til pasta, så har de også kjøttretter, kaker og pizza. Det er vel pasta og pizza som er de mest kjente rettene fra Italia, sammen med dessertene tiramisu og panna cotta. På Nonna Lina er det Morris Cilfoni som har ansvaret for pizzaen.

– Det lages på den italienske måten. Der en pizza er en porsjonspizza, beregnet på en person. Og så er den langtidshevet kaldt, og stekt i en steinovn, forklarer Laura og viser.

I morgen er ett års dagen til Nonna Lina, som for øvrig er oppkalt etter Lauras bestemor (Nonna på italiensk) Lina, vil pizza og pasta å koste 130,- kroner hele dagen.

(Fortsetter under...)

Nå gjør de seg klar for både morsdag og alle hjerters dag på Nonna Lina.

– Og man kan også velge å ta med seg maten hjem. Vi blir å ha alle retter hele dagen. Vanligvis så har vi lunsjretter på formiddagen og andre retter på kvelden, sier hun.

Det er ikke bare maten hun har lidenskap for. Kjærlighet til Ålesund er også tilstedeværende. Hun kunne ikke tenkt seg å starte opp på noen annen plass. Det eneste hun har noe å utsette på er parkeringen. 

– Det er veldig bra utover dette med parkeringen å ha lokaler her. Det er en fantastisk by med personlighet og sjarm. Jeg liker å være i denne byen, sier Laura.

(Fortsetter under...)

 

Alle matvarer er kjøpt fra Italia. De selger også italiensk brus, for de som er nysgjerrig på det.

– Så er disse lokalene perfekte for oss. Vi får ofte høre at det er så koselig her og det synes vi selv også at det er. Samtidig har vi det kjekt på jobb og det er mye å gjøre. Vi ser at folk er flinke til å verdsette at vi er her, og det fineste vi kan høre er at det er akkurat som hjemme, mener Laura.

Før hun startet restauranten var hun flyvertinne. Det har gjort at hun har reist mange plasser og fått smakt og opplevd mye forskjellig mat. Men som italiener ble det italiensk mat, og hun synes det er fint å kunne tilby sunnmøringene en smak av det italienske kjøkken, midt i hjertet av Ålesund.

For de som er nysgjerrige på det italienske kjøkken, kan lese litt hva Nonna Lina har å tilby her.