Et lite stykke Italia i StorgataTidene og motene kommer og går, men Benetton og Ann-Ingeborg består.

Ann-Ingeborg Mittet er en veteran i klesbransjen i Ålesund. Hun har drevet Benetton-butikken i over 20 år.

Standhaftig
I over 30 år har Ann-Ingeborg Mittet (51) vært forhandler for den kjente italienske kleskjeden Benetton.

Ålesundskvinna er minst like standhaftig som den italienske kjeden, og holder stand i en til dels tøff bransje der konkurransen er stor.

– Jeg stortrives her i Storgata med utsikt til trafikken og folkelivet i gatene. Jeg merker at ålesunderne er blitt flinkere å handle i sentrum og bruke tilbudene som er her. Og denne sommeren har det krydd med turister som har kommet innom for å handle, sier hun.

Internasjonal
Benetton er en internasjonal kleskjede med 4-5000 butikker verden rundt. Mittet mener det er en fordel å ha en verdenskjent merkevare i ryggen, særlig når tusener av turister inntar byen.

– Omsetningen denne sommeren har vært veldig god. Det har vært veldig mange turister innom og jeg merker godt at Ålesund for alvor er blitt en turistby, sier hun.

 

Benettton og Ann-Ingeborg Mittet har slått seg til ro i Storgata, rett over gata til Ålesund storsenter.

Vil være i sentrum
Etter 14 år på Moa flyttet hun tilbake til sentrum for fem år siden. Der har hun slått seg til ro i de trivelige butikklokalene vis á vis Ålesund storsenter.

– Jeg er byjente og trives best her i sentrum og angrer slett ikke på at vi flyttet tilbake. Det er her vi vil være, sier hun.

Trives på utsiden
Da Ann-Ingeborg flyttet butikken tilbake til sentrum var det også et bevisst valg å være en frittstående butikk.

– Da kan jeg bestemme egne åpningstider og står friere til drive som jeg vil enn hvis jeg hadde vært inne i et senter, sier hun.

 

 

Og det er vel nettopp det som er noe sjarmen med et bysentrum, tenker Bypatrioten. Floraen av små spesialbutikker og kaféer som folk kan rusle mellom og som har et litt annet utvalg en det du får alle andre plasser.

 

Plagg i sterke farger har vært Benettons kjennemerke i alle år.

Fargerikt
Benetton har kanskje den mest fargerike kleskolleksjonen av alle butikkjedene.

Tidligere var Benetton først og fremst kjent for sine strikkede plagg og bomullstøy i knallsterke farger. Kolleksjonen har endret og utvidet seg i takt med tiden, men fortsatt er det mange sterke farger å se på farger i hyller og klesstativ.

 

Benetton i Ålesund har spesialisert seg på dameklær og på stilige antrekk til barn, helt fra de helt minste størrelsene og opp til 12-årsalderen.

– Italienerne er ekstremt flinke å dresse opp ungene sine, det er nesten litt i overkant. Her hjemme er vi ikke like hissige på styling av unger, så vi har måttet tilpasse kolleksjonen etter norske forhold, sier Mittet.