Erstatter fyrverkeri med lyskunst-Vi gleder oss over at så mange har villet delta på det nye prosjektet som vi setter i gang 1. desember og som forhåpentligvis vil gi glede og lyse opp dagene helt frem til jul, sier Sindre Veblungsnes i Bypatrioten. 

Daglig leder i Bypatrioten (t.h) her sammen med Per Oskar Mørk Pedersen i Konsertsystemer. -Vi hadde aldri landet dette uten gjengen i Konsertsystemer som har gjort en kjempeinnsats, sier Veblungsnes. -Vi håper at dette er noe som kan utvikle seg, og bli en god start på noe helt nytt, legger Pedersen til.

Fra en av prøvene som ble utført i nattens mulm og mørke.

Mye tid og krefter

-De fleste som har fulgt oss på veien, vet at det var svært tidkrevende å klare å samle inn midler til fyrverkeriet. Når man i tillegg også må betale regningen selv om vinden stopper oppskytingen, er det bare fortvilende å stå der ute på Molja. Vi vet jo bedre enn noen andre at man skuffer en hel by.
Sånn er det. Vi tåler det, men vi håper nå å ha funnet opp et alternativt prosjekt som vil gi mye glede for mange, sier Veblungsnes.

Samarbeid

Det nye kunstprosjektet skal lyse opp rådhusfasaden og skape ekstra stemning gjennom hele desember.
Et prosjekt de har løst i samarbeid med gode krefter i Konsertsystemer som virkelig har stått på for at dette skulle kunne bli en realitet allerede i år.

-I tillegg til Konsertsystemer og bidragene med de fantastiske tegningene fra barn i nesten hele storkommunen,
har vi også vært så heldige å ha fått viktige bidrag i form av tilrettelegging og spons fra Kremmergaarden og nye Ålesund kommune. Vi i Bypatrioten løyvde også en liten skjerv etter å ha betalt alle regninger med fyrverkeriet. De faser vi nå inn i dette prosjektet og bidrar dermed sammen med de andre til å dekke tekniske kostnader, sier Veblungsnes.

Valle barneskule 2.-3. trinn har levert flotte tegninger som nå skal vises frem på rådhuset i Ålesund.

Denne flotte strektegningen er laget av Vilde og skal nå lyse opp i bysentrum.

Våge å prøve nye ting

-Nå har vi prøvd fyrverkeri og lært vår lekse om både vind og vær som gjerne dreier på femøringen her oppe. Så må man heller bare «gønne på videre» og plukke ned nye ideer. Det er eneste måten
å komme seg fremover på skal man skape nye opplevelser, sier han.

Lyskunsten opplever du på rådhusfasaden i Ålesund sentrum fra 1. desember-24. desember kl. 16.00-22.00.

Medvirkende skoler: Hessa barneskole, Spjelkavik barneskole, Valle barneskule, og Flisnes barneskole (Flere kommer til).