En bønn til byens huseiere!Små og store butikker og bedrifter som Bypatrioten har vært i kontakt med, har en desperat bønn til byens huseiere. Hjelp oss! I dag kom nyheten om at eier av Ålesund Storsenter Gunnar Haagensen setter ned husleien til et minimum for å hjelpe leietakere på senteret. Flere håper at andre huseiere vil kunne gjøre det samme. Les mer:

Bypatrioten med samarbeidspartnere frir til byens huseiere i en vanskelig situasjon.

Eier av Ålesund Storsenter Gunnar Haagensen reduserer husleien for sine leietakere.

- Besøket har falt dramatisk i denne situasjonen, men med redusert antall besøkende og de tiltak vi har gjort, håper vi å kunne dekke livsnødvendige behov, sier Haagensen til Sunnmørsposten.

Bypatrioten har i fem år hamret på budskapet om hvor viktig det er med lokalt eierskap, handel og samarbeid. Vi drømte aldri om et scenario som dette. Heldigvis. Men nå ser man mer enn noen gang hvorfor det er lurt å bygge krefter lokalt.

Virkningene av Korona-viruset har slått til for fullt. Vi vet at dette er en "liv og helse først" situasjon, men det må jobbes med å begrense katastrofen også for det lokale næringslivet.

Butikker og bedrifter i Ålesund (og andre steder) klorer seg fast i det som er en uvirkelig virkelighet. Mange har allerede redusert åpningstiden, permittert sine ansatte. Nå handler det rett og slett om å klare å få ned kostnadene så mye man bare kan for å unngå å måtte stenge dørene. For alltid.

Sammen frir vi derfor til byens gårdeiere og ber de melde seg på samarbeidet. Her er mange potensielle løsninger for de som har mulighet. Det er nå man kan få avdragsfrihet på lån, lette egen likviditet og gi reduksjon på husleie til leietakere.

For en ting er helt sikkert.

Det er bedre å ta del i samarbeidet nå, enn å sjanse på å ha leietakere når dette er over. De er der kanskje ikke...

-Bypatrioten-