Egen pendlerbuss fra Moa mot ÅlesundNå kan du sette fra deg bilen på Moa og ta bussen mot byen – enkelt og billig. Nytt busstilbud skal få ned biltrafikken.

Fra venstre: Knut Furu Strømmen, prosjektleder i Møre og Romsdal fylkeskommune, Eva Vinje Aurdal, ordfører i Ålesund, bussjåfør Aamro Qendah i Vy Buss og Roar Salen, leder i Ålesund parkering.

Pendlerbuss for bil
Fra mandag 4. oktober er det klart for et helt nytt tilbud til pendlere. Ålesund kommune, Ålesund parkering og Møre og Romsdal fylkeskommune ved FRAM tilbyr innfartsparkering på Moa og buss mot sentrum på én og samme billett.

Ordningen er rettet inn mot pendlere og andre som kjører via Moa og videre mot sykehuset, campus og Ålesund sentrum, skriver Fram i en pressemelding.  

I første omgang blir det et prøveprosjekt på seks måneder. Ordningen omfatter ca. 60 parkeringsplasser ved svømmehallen på Moa. (Artikkelen fortsetter)

Kjapt trygt og billig. 14 busser i timen skal få pendlere til å sette igjen bilen på Moa og ta buss mot byen.

Enkelt og billig
For kun 44 kroner per dag får du parkering og bussbillett tur/retur sentrum. Det er samme pris som en enkeltbillett på bussen. Parkerings- og bussbilletten varer i 12 timar.

- Ved å parkere bilen «gratis» slipper pendleren å betale for dyrere parkering i sentrum eller andre knutepunkt og kommer seg billig fra Moa og tilbake til bilen. Vi ønsker å teste dette tiltaket for å auke bussen sin konkurransekraft i forhold til privatbilen, sier Toril Karlsnes, seksjonsleder i FRAM. 

Roar Salen i Ålesund parkering håper mange pendlere vil benytte seg av det nye tilbudet.

14 busser i timen
I rushtiden fra 07.00 til 09.00 om morgenen, og fra 13.30 til 17.30 på ettermiddagen går det 14 busser i timen
 hver vei mellom Moa og sentrum. Da slipper brukerne lang ventetid, og det er enkelt med parkerings- og bussbillett i samme mobilapp. 

- Du parkerer bilen på det reserverte området, kjøper billett via FlexiPark-appen, og viser billetten i appen til bussjåføren. Enkelt og greit, seier Roar Salen i Ålesund parkering.  

- Den nye ordningen gjør det enkelt å kombinere bil og buss, og vi er veldig glade for at vi kan prøve ut en slik løsning, sier ordfører Eva Vinje Aurdal i Ålesund kommune.