Drømmepåske i Ålesund– En utrolig opplevelse, sier det unge paret fra Tyskland som nok blir gode ambassadører for Ålesund etter det som, mot alle odds, ble ei drømmepåske. 

– En utrolig flott by, sier Danielle Euler (24) og kjæresten Paul Seeger (23) fra Frankfurt etter besøket i Ålesund

Turen startet på verst tenkelige måte med bagasje som forsvant og busser som ikke gikk.

Det unge paret hadde lagt opp til tidenes påske i Ålesund for å se byen, fjorder og fjell, men oppdaget etter ankomst at det ikke var så lett som de trodde. 

– Da vi skjønte at det var helligdager, sendte vi melding over alt, uten hell og uten svar. Jeg nektet å gi meg. Kjæresten min ba meg gi opp, men jeg kunne ikke. Jeg gav det et siste sjanse da jeg fant Bypatrioten. Så fikk jeg svar med en gang. Jeg er så takknemlig, sier hun om det som skulle bli et opphold med mange overraskelser. 

 

Sånn lød nemlig meldingen fra det fortvilte paret, som hadde valgt Ålesund som destinasjon for sin påsketur:

«Hey. I was looking for Ålesund and this profile popped up. Me and my boyfriend are from Germany and only here for the easter holidays. We really want to visit the Geirangerfjord but have no idea to arrive there, because the public transport don't pass there while the holidays, not even on Saturday. And we don't have a driving license, so we can't rent a car Maybe you have an idea or know someone we could join to see the fjord?
Kind regards, Danielle and Paul»

Det er klart det trigger en bypatriot. Sånn kan vi da ikke ha det. Vi kastet oss rundt og fridde til samarbeidspartnere og private. Hvem kunne hjelpe? Det måtte da være noen?

Bare kort tid etter kom det svar fra Geir Bjørndal Srisoi. Fotograf, bypatriot og ja-mann.

– Dette går ikke. Jeg tar de med meg. Jeg trenger uansett ei pause fra svigermor, sa han med glimt i øyet.

Der startet eventyret for alle mann!

Besøket i Geiranger foreviget av Geir Bjørndal Srisoi.

Besøket til Geiranger foreviget av Geir Bjørndal Srisoi

På jakt etter noen som selger postkort. -Jeg har lovet å sende kort, sier Daniella fortvilet over hvor mange i Geiranger som har stengt dørene i påsken. Foto: Geir Bjørndal Srisoi

– Jeg må finne postkort, det har jeg lovet de hjemme, sier Daniella som er overrasket over hvor mange som har valgt å holde stengt i påsken. Her i Gerianger sentrum. Foto: Geri Bjørndal Srisoi.

-Wow, og awesome var uttrykk som gikk igjen hos Danielle (24) og Paul (23) fra Tyskland. Her på Atlnaterhavsparken i Ålesund. Foto: Geir Bjørndal Srisoi.

 Det var ulike filmer og tv-serien Lillyhammer som først ga Danielle (24) og Paul (23) på idéen om å reise til Norge.

– Da jeg sa det høyt hjemme fikk jeg tips om at vi burde vi dra til Ålesund, for der var så vakkert. Og det hadde de helt rett i, sier Paul.

Når Bypatrioten treffer paret er de på full omvising på Atlanterhavsparken som var en av de som stilte sporty opp.

– Det er ikke til å tro. Det er helt uvirkelig, sier Danielle om opplevelsen som har tatt de høyt og lavt, til alle tenkelige lokale destinasjoner på to dager.

– I dag har vi fått sett i kulissene på Atlanterhavsparken. Privat omvisning. Gjett om vi har mye å fortelle om når vi kommer hjem, sier hun med et stort smil. (Fortsetter under). 

Finn Refsnes sørget for guidet omvisning i kulissene hos Atlanterhavsparken. Foto: Geir Bjørnal Srisoi.

Ikke hver dag man menger seg med en pyton, men Danielle tok utfordringen. Foto: Geir Bjørndal Srisoi.

Fotograf Geir Bjørndal Srisoi sammen med påsketuristene Danielle Euler (24) og Paul Seeger (23)

Geir har ikke bare guidet og lagt til rette, men også tatt bilder og dokumentert hele turen.

– Det har vært en opplevelse for meg også. Det er klart man kan bidra. Jeg angrer ikke et sekund og vi har hatt det veldig kjekt, forteller Geir som satte egen påske til side til fordel for å glede to fortvilte turister.

– Vi var stort sett over alt. Norddalen, Geiranger med fossevandring og Flydalsjuvet, Dronningstolen. Han ramser opp og forteller om alle stoppene og turen hjem.

– På vei hjem snakket jeg med kona som var i gang med å lage middag. Jeg tenkte kanskje hun kunne lage noe ekstra som de kunne få med seg videre. Det endte med at de ble med hjem til oss, etterfulgt av nok en safari til Alnes.

– Jeg så hva som var på gang på himmelen og bare minutter senere satt vi i bilen på vei til Alnes. Her fikk de med seg en fantastisk solnedgang. Jeg lot de være alene i noen minutter. Det kunne jo ha kommet et frieri, sier Geir og vi ler alle mann.

I skrivende stund sitter det unge paret på flyet. På vei hjem. I innboksen vår ligger følgende melding:

"We can't thank you enough for your support, today was just awesome! The atmosphere and this hole day was so special, we will never forget.
Thanks to everyone who helped to make this possible, this day was perfect!"

Påsketuren foreviget i eventyrlig solnedgang på Alnes. Foto: Geir Bjørndal Srisoi.

Overraskelsen var stor da turen gikk til vakre Alnes i Giske kommune. Foto: Geir Bjørndal Srisoi.

Akkurat sånn skapte vi ålesundsreklame i bøtter og spann, alle mann alle, med enkle ressurser og rett innstilling. Og fikk oss to nye ambassadører i Frankfurt. For de kommer tilbake.

– Ja vi kommer garantert tilbake. Da kommer vi på sommeren. Vi har lyst å oppleve det også!

Note to self: Det er jo litt til ettertanke at når folk først har fri til å oppleve alt vi har å by på, så låser vi i stedet dørene og drar på ferie selv. Her er det noe å ta tak i som vinterdestinasjon. Vi må på med påskeekspressen! Hvorfor ikke selge rundturer også til oss som bor her? 


Se flere bilder fra parets drømmeferie under.

Et obligatorisk stopp i vakre Norddal. Foto: Geir Bjørndal Srisoi.

Jammen finnes det troll i Norge. Foto: Geri Bjørndal Srisoi.

Naturopplevelsene stod i kø for Danielle Euler (24) og Paul Seeger (23) .

Vandling langs fossen i Geiranger. Foto: Geir Bjørndal Srisoi.

Danielle og Paul forteller og forteller om alt de har opplevd. En Bypatriot noterer så blekket spruter.

Geir Bjørndal Srisoi i farta med å forevige alle opplevelsene. Her på Atlanterhavsparken.