Disse kommer til The North WestIgjen blir Ålesundsregionen invitert til en konferansefestival om regionutvikling. Det er bare 100 dager igjen til The North West, og nå avsløres deler av programmet.

Maria Carmona, festivalsjef for The North West er veldig glad for å kunne slippe deler av årets program for konferansefestivalen.

Programmet for festivalen som foregår i slutten av april begynner å falle på plass. The North West gleder seg over å kunne fortelle om internasjonale, nasjonale og lokale navn som skal gi enda mer kunnskap og inspirasjon. Det sier daglig leder i The North West, Maria Carmona.

Det er Kari Aina Eik fra Ålesund og Wien som skal holde åpningsforedraget. I Østerrikes hovedstad er hun prosjektledert for OIER, FN-nettverket for smarte byer. Med det utgangspunktet skal hun være med på å gjøre Ålesund til en av verdens smarteste byer.

En naturlig oppfølger av Smart City-tankegangen er å høre Mariela Alfonzo om digitalisering av byer. Fra University og California har hun forsket på hvordan man kvantifiserer sosiale- og helsemessige verdier og bruker avanserte algoritmer for å finne ut av hva som skaper gode byer og hvordan de blir lønnsomme.

Maria Carmona sier at dette er to av postene som viser at The North West er en spydspiss innen regionutvikling, men konferansefestivalen skal også by på debatt.

Hun synes det derfor blir spennende å høre hva danske Kaare Dybvad Bek sier. Han er en dansk folketingsrepresentant som går imot sentralisering og som har gått til felttog mot Richard Florida, som var fjorårets hovedforedragsholder.

Utfordret har også svenske Putte Svensson gjort. Han er pønkeren som kjedet seg hjemme i Hultsfred og endte med å bli en sosial fellesskapsentreprenør som satte feriestedet og kommunen Hultsfred på kartet.

– Han brenner for Hultsfred, har alltid et nytt prosjekt i tankene og står ved sitt løfte om at Hultsfred aldri igjen skal være et kjedelig sted.

Kristin Krohn Devold kommer til The North West for å snakke om reiseliv, og hvor viktig det er for regionen.

Kristin Krohn Devold, ålesunder, tidligere generalsekretær i Den norske turistforening og nåværende direktør i NHO reiseliv skal snakke om "Reiselivet – kommunenes beste venn" der hun ser på verdiskaping, omsetning og lønnsomhet for reiselivet.

Mer av kultur- og familieaktiviteter blir lansert senere, men det er blant annet lagt opp til UKM-turne i kommunene rundt Ålesund i ukene før The North West.

– Vi vil oppleve noe som er gøy her og nå og oppleve et fellesskap i regionen, men vi vil også dra de unge inn i The North West, for er det noen fremtida virkelig angår, så er det ungdommen, sier kulturkonsulent i Ålesund kommune, Lin Marie Norberg Jacobsen.