Devoldfabrikken lager pepperkakeby-Vi håper alle vil hjelpe oss å bygge verdens fineste pepperkakeby, sier Kristine Støversten hos Devoldfabrikken. 

Finn frem pepperkakedeig, god fantasi og gå i gang!

– Vi har invitert store og små til å bli med å bygge pepperkakebyen, forteller markedssjef Kristine Støversten. – Absolutt alle som har lyst å bake kan bidra!
 
– Landskapet skal bygges av modelltogentusiastene på Devoldbanen, forteller Støversten videre. – Som en viktig del av byen skal selveste Devoldfabrikken også bygges i pepperkake!

(Fortsetter under)

Å besøke Devoldfabrikken i førjulstiden er en eventyrlig opplevelse! Både den 48 meter høye pipa som kjennetegner fabrikken og klokketårnet vil glitre av julelys og spre juleglede for alle rundt.

– Å bygge et snølandskap for pepperkakebygninger er en veldig annerledes og morsom jobb, forteller Helge Havnes som er i spissen for modelljernbaneklubben Pensens venner. – Vi har allerede fått opp mesteparten av landskapet og jernbanen er lagt. Noen av pepperkakehusene vil få lys i vinduene, og det blir lys i lyktestolper langs jernbanen. Vi gleder oss veldig til å se byen ferdig med alle pepperkakebyggene! 

Det mest kreative pepperkakebyggverket vil bli premiert! Slipp fantasien løs og kos dere sammen med pepperkakebaking inne når det er mørkt og kaldt ute, lyder oppfordringen fra Devoldfabrikken. 
 
Alle som vil være med kan levere sitt pepperkakebidrag til Kantina Kafé mellom 5 -  14. november.

(Tekst: Hilde Hurlen)