– Dette er OL i reiseliv!I dag gikk startskuddet for årets møtemaraton under The Norwegian Travelworkshop der 360 norske aktører møter 370 turoperatører fra 32 land. Vi snakker 8800 forhåndsbookede avtaler på to dager. Klart vi skal selge Sunnmøre nå, sier de lokale aktørene som er med. 

Reiselivssjef, Tom Anker Skrede, er veldig fornøyd med NTW så langt.

– Alt har så langt gått som planlagt, så det har vært fantastisk. Folk er veldig positive. Åpningen var magisk, turene har gått kjempebra og maten har vært veldig god. Folk har stått klare for opplevelser klokken seks på morgenen, sier resielivssjef Tom Anker Skrede som er svært fornøyd med å få vist frem Ålesund og Sunnmøre på sitt beste, 

-Allerede før møtene startet i dag hadde flere padlet kajakk i Brosundet, deltatt på yoga på Molja og vært på tur opp til Byrampen, så her går det unna, sier Skrede.

– Ordførerne fra kommunene i hele regionen har deltatt og tilbakemeldingene går på en enorm gjestfrihet. Deltakerne føler seg virkelig velkommen, avslutter han og går tilbake til aktiviteten i Sparebanken Møre Arena hvor selveste møtedelen arrangeres onsdag og torsdag. 

(Fortsetter under...)

Britt Giske Andersen fra Atlanterhavsparken mener det er viktig og bra for regionen å arrangere NTW i Ålesund.

– Tidligere var det NTW 2004 folk snakket om. Da var det også arrangert her i Ålesund. Det har ikke vært arrangert på samme måte i ettertid. Nå er det nok NTW 2019 folk kommer til å snakke om. For oss i reiselivsbransjen er dette litt som OL der vi får hele bransjen hit. Sunnmøre er en sterk reiselivsdestinasjon, sier en stolt Britt Giske Andersen fra Atlanterhavsparken.

I løpet av hele NTW får de besøkende oppleve mye. De har allerede vært rundt på ulike turer i hele distriktet. Se flere bilder under:

Natalie Sandtorv sang under den storslåtte åpningen i Ålesund kirke.

Det er et stort apparat i sving. her ser vi noen av de frivillige som gjør seg klar for å hjelpe aktørene som skal ut i bygatene.

Etter åpningen i kirka gikk alle i parade gjennom sentrum, før de fordelte seg på byens restauranter. Ingen tvil om hvor denne gjengen var på vei.

Kø for å komme på plass inne hos XL Diner på Skateflua.

Det ble mye mat og god stemning på alle plassene. Her et bilde fra Bro like før servering.

Fullt hus også hos Molo.

Fantastiske smaker på rekke og rad. Hele matopplevelsen er koordinert av Klippfiskakademiet som i forkant har sørget at de tilreisende får varierte smaksopplevelser.

På Fjellstua ventet en flott buffet og stort dessertbord. Lokale herligheter gikk unna!

Snakk om værluke!

Lokal kaffe fra Jacu i Sparebanken Møre Arena.