Det nærmer seg for KremmergaardenI dag ble 160 kubikk betong pumpet inn i 2.etasje på nye Kremmergaarden. Det skal bli etasjens nye gulv og skal få herde i jula. Deretter blir det full fart med innflytting.

(Tekst og foto: Fridgeir Walderhaug)

Anleggsleder Ove Holsen begynner å se enden på byggingen av nye Kremmergaarden. Og i dag fikk 2.etasje støpt betonggulv.

Det sier anleggsleder Ove Holsen til Bypatrioten, for nå begynner det virkelig å dra seg til mot innflytting for alle som skal holde hus i det nye bygget.

-Det er det siste gulvet som støpes i dag, og det er faktisk på det gamle taket av bygget, forteller Holsen. Og det er ikke få kvadratmeter som skal dekkes med betong.

-Vi fyller nå inn 160 kubikk med betong, noe som skal gi et gulv på 2.000 kvadrat, og med sju til åtte cm tykkelse, forteller han.

(Fortsetter under)

Den ene kjørebana forbi senteret ble midlertidig stengt når pumpingen av betong foregikk. Og betongen tok enkleste vei inn i 2.etasje, gjennom vinduet.

Det er det nye store kommunale legekontoret, samt Fylkestannklinikken som skal inn i etasjen som i dag fikk støpt betonggulv.

Sammen med NAV og en rekke andre aktører blir det stor aktivitet når jule- og nyttårshelga er over.

-Ja, nå skal gulvet få gjort seg solid i løpet av jul og nyttår. Deretter er det full gass når vi har kommet oss over på nyåret, forteller han.

Raskt og effektivt leverte betongbilene lasta, før betongen ble pumpet inn.

Gjennom vinduet ble 160 kubikk betong pumpet inn i lokalene der Fylkestannklinikken og det nye kommunale legekontoret skal holde hus.