Det blir fellesfyrverkeri i Ålesund-Værmeldingene er gode, og ting på plass, sier initiativtaker Lars Haga, som håper folk er med på spleisen nå i innspurten.

Fra 2017 da Bypatrioten lyktes med fellesfyrverkeri fra Molja i Ålesund sentrum. Nå føres ideen videre.

-Værmeldingene er gode, og ting på plass, sier initiativtaker Lars Haga, som håper folk er med på spleisen nå i innspurten.

-Vi er glade for all erfaringsoverføring fra Bypatrioten og samarbeidet med både Ålesund kommune og Ålesundsregionens Havnevesen. Erfaring er noe som må bygges over tid og jeg er glad for at vi klarer å videreføre denne ideen, sier Haga som ved å legge ut betongbrygge i Aspevågen vil gjøre fyrverkeriet synlig fra flere steder i sentrum. 

-Folk må huske at store fyrverkeri er best på avstand, og vi anbefaler derfor de som kanskje vil reise for å se det, om å være ute i god tid. Ellers kan det fort bli kø og kork på steder som Fjellstua, sier han og opplyser om at det fyres opp kl. 24.00. 

Økonomi

-Vi har fått 25.000 fra Ålesund kommune og håper at spleisen ender på 125.000. Det er et godt stykke igjen, så det hviler foreløpig på meg personlig, men jeg håper at folk kommer med på laget, sier han.

-Om vi får dreis på dette og bygger nok kompetanse, er jo håpet at Ålesund kommune etter hvert kan videreføre fyrverkeriet som bør skje i offentlig regi, som i mange andre sammenlignbare byer og tettsteder.

Spleis

-Vi har satt opp en konto kun for dette formålet. Blir det noe til overs, videreføres det til neste år, sier han.

Lyst å spleise? Det gjør du her! 

 

Bypatrioten mener: 

Vi digger at noen tar stafettpinnen, og har delt alt vi har av erfaringer fra tidligere år, der vi både fikk skyte og ble stoppet av storm. Det er aldri lett å skulle være den som drar i gang noe første gang. Det er krevende å stå i. 

Spesielt gjelder det å få på plass en fungerende økonomi. Så om dette er noe folk vil ha må det derfor vise igjen på spleisen.

Kommer man i mål, er det nemlig ingen som teller dugnadstimene og lasset blir lettere å dra for den som står i bresjen. Denne gang er det Lars Haga.

Vi vet at Ålesund er utsatt for vind og vær, sånn er det. Det at de nå trekker fyrverkeriet ut av selve bykjernen og ut på sjøen, øker sjansen for å lykkes!

Så med det krysser vi fingrene for at året i år er året da fellesfyrverkeriet har kommet for å bli i Ålesund by og selvfølgelig er vi med på spleisen <3