Byr opp til dans i Ålesund-Vi håper å få med 14 ulike grupper på det som vi tror vil bli en minneverdig opplevelse. Ikke minst vil det være svært god reklame for de som deltar, forteller Ingrid Bjørsnøs Kvam som er daglig leder for den årlige teater- og scenekunstfestivalen "Høstscena" i Ålesund. 

Ingrid Bjørsnøs Kvam er daglig leder for den årlige teaterfestivalen «Høstscena» i Ålesund. Nå byr hun opp til dans.

I samarbeid med Teatret Vårt og Panta Rei danseteater skal de produsere 14 flashmob-videoer fra bedrifter, aktører eller organisasjoner i regionen vår.

-De som melder seg på vil få hjelp fra en proff koreograf og det hele vil bli filmet av en fotograf som hentes inn fra London. Dansen er ikke vanskelig og det skal mest av alt være gøy, sier hun.

Det er ikke lenge til innspillingene starter. 6.-9. juni skal de reise rundt til alle som blir trukket ut. Anledningen er storsatsingen «Matatondansen» til Teatret Vårt som settes opp under årets festival.

- Stykket er basert på Hollywoodfilmen «They shoot horses don´t they?» om den store depresjonen i USA. På den tiden vokste det frem et merkelig fenomen der folk startet å danse. De danset til de falt om, i håp om å kanskje bli oppdaget, eller få sine femten minutter med berømmelse. Mye likt det vi ser med realitykonsepter i dag, sier hun.

(Forstetter under)

Ta utfordringen, det blir gøy, lyder oppfordringen fra Esther Volstad og Ingrid Bjørsnøs Kvam i Høstscena.

Danseprosjektet er nasjonalt, men nå er det altså Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag som står for tur.

-Dette er en flott mulighet for oss til å bli enda bedre kjent med næringslivet og aktører i vår egen region så vi håper mange tar sjansen. Dette skal være noe som er gøy å gjøre sammen med kollegaer eller gode venner. Bonusen er at de som er med får beholde filmen selv til gratis bruk på nettsider eller i sosiale medier, sier Kvam som håper på en strøm av påmeldinger.

Er dette noe for deg/dere? Ta kontakt på ingrid@hostscena.no eller mob: 415 75 259

«Hele Ålesund danser»

Hold av 9. juni kl. 12.00-14.00. da skal de nemlig samle «hele byen» på toppen av byfjellet, ved dammene, for et fellesnummer.

-Her kan alle møte frem. Små og store, ung og gammel. Ha gjerne på deg korpsluen din, ta med fotballen, bedriftens egen t-skjorte, flagg eller faner. Her kan du vise hvem du er og hva som er viktig for de. Vi øver sammen først før det blir gjort opptak.