Bypåske i ÅlesundVi er helt sikre på at noen velger #bypåske også i år. Derfor har vi satt opp noen gode tips til aktiviteter i Ålesund by! Les mer

1. Den store påskeeggjakta

2. Bli med på påskeverksted

Før vi sette i gang minner vi alle om #bylørdag i Ålesund sentrum 13. april! Les egen sak og se programmet! Gå ikke glipp av den store jakten på over 50 påskeegg som vi har gjemt i bysentrum denne dagen. Gøy for små og store!

Våre påsketips: 

1. Den store påskeeggjakta
Tradisjonen med den store påskeeggjakta i regi av Nye Ålesund kommune. Lørdag 13. april begynner jakta på første egg. Hintene kommer i eget arrangement på Facebook og Nye Ålesund sin Instagramprofil. Inni eggene vil det være varierte overraskelser for alle aldersgrupper. Delta: Les mer her.

2. Påskeverksted hos Jugendstilsenteret:
Jugendstilsenteret arrangerer påskeverksted for barn i skolealder skjærtorsdag. Da skal det lages Jugend-no-waste-gjenbruksnett til matvarer. Med inspirasjon fra det stilige interiøret i Apotekergården skal det designes ved hjelp av trykk og maling. Det varer fra klokken 12.00 til klokken 15.00 og barn under 12 år kan komme i følge med en voksen. Det koster 30,- kroner per barn i materialutgifter ellers er det gratis inngang til museet både for voksne og barn. For å sikre seg plasser bør man reservere på formidling@jugendstilsenteret.no med ønsket tidspunkt. Apotekeren Kafé er åpen. Les mer her.

3. Påskequiz på Terminalen

4.Påskebingo på Teaterfabrikken

3. Påskequiz:
Det er klart for påskequiz på Terminalen skjærtorsdag. Momentium-gründerne og søskenbarna Ante og Lars er tradisjon tro quizmastere. 
Førsteplass gir konsertbilletter til Gitarkameratene. Andreplassen får billetter til Röyksopp på Terminalen, og tredjeplassen får billetter til The Dublin Legends på Terminalen. Det er tre runder med åtte spørsmål i hver runde. Det er plass til 30 lag med maksimum seks deltakere per lag. Dørene åpner klokken 19:00 og man må være over 18 år for å delta. Reserver bord her.

4.Påskebingo:
I år som i fjor står Signe Stunden over påskeferien til Svinesund. Hun skal heller være igjen og gi bingoklare byfolk akkurat det de vil ha. Morro.Med glimt i øyet og latter på lur er det klart for bingo med Signe på Teaterfabrikken lørdag 20. april. Dørene åpner klokken 19:30 og bingoen starter klokken 21:00. Kjøp billetter her.

5. Kaffe om bord Hurtigruten

Frelsesarmeen inviterer inn

5. Kaffe om bord Hurtigruten:
Alltid koselig for små som store bypatrioter. Gå om bord Hurtigruten når den legger til kai. Se deg rundt eller ta en tur i kaféen. Nyt byen fra en ny vinkel! Husk å klatre i land før den reiser videre, ellers risikerer du å havner i Molde ;)

6. Påskesang hos Frelsesarmeen: 
Frelsesarmeen i Ålesund inviterer inn til flere aktiviteter denne påsken. Skjærtorsdag har de sangkveld i første etasje klokken 19:00. Langfredag arrangeres "Påsken i ord og toner" klokken 19:00, før de avslutter med påskefrokost søndag kl. 09.00. 

7. Påskedager hos Atlanterhavsparken

8. Escape Room

7. Påskedager på Atlanterhavsparken:
Atlanterhavsparken har lørdagsprogram hver dag hele påsken. 
Aktivitetsrom, krabbefiske og dykkershow er bare noe av det du kan være med på. 
Så er det alltid ekstra spennende og kjekt å få med seg matingen av alle dyrene som bor ute; oterne, pingvinene og selene. Flott lekeområde for de små ute og det lønner seg å ta med støvler! Se mer

8. Escape Room:
Har du ikke prøvd Escape Games, så bør du benytte sjansen. De har to rom man kan prøve seg på. Målet er å komme seg ut av rommet før tiden er ute. For å klare det må du løse en rekke oppgaver.Tør du? Se mer

 

9. Softis må til i fint påskevær!

10. 418 trappetrinn til toppen av Byfjellet

9. Nyt byens uteserveringer og spisesteder:

I følge meteorologene skal påskeværet bli aldeles strålende. Nyt et godt måltid hos byens mange kaféer og restauranter. Alltid kjekt når man endelig kan sitte ute i vakre Ålesund! En soft-is på de varme benkene ved Hellebroa, i parken til han Stuen, eller på benkene på Kiperviktorget med sine streetfoodvogner. Fritt frem! 

10. Tur opp trappene:

Vi som bor her kan rusle her hver eneste dag. Det betyr ikke at vi slutter å la oss fascinere. 418 trappetrinn til toppen av byfjellet Aksla. Her kan du kombinere med lek i byparken før du går opp, eller fortsette på tur innover de flotte stiene og se på bunkersene som venter på toppen. Palmesøndag dekker Fjellstua til deilig påskebuffet! 

11. Storhaugen

Ta turen til Storhaugen på Aspøya og nyt utsikten utover hele byen. Flott turområde opparbeidet av en ivrig dugnadsgejng i velforeningen. Ta med nistepakke og bli en liten stund. Turen til den lille knausen, midt i byen, passer for alle! 

Har du enda ikke fått nok? Gå direkte til vår BYKALENDER eller les om flere kortreiste TURTIPS i Ålesund og omegn! 

Også flere av byens restauranter, kaféer og attraksjoner holder åpent denne påsken:

På etterspørsel på hvem andre som har åpent fikk vi følgende svar:

LYST
Åpent heile påska fra kl. 13.00-23.00

MILK
Åpent torsdag, fredag og lørdag fra kl.18.00

TOLDBODEN
Åpent hver dag kl. 11.00-23.00 +

BIG HORN
Åpent hver dag kl. 15.00-23.00

FJELLSTUA
Åpent hver dag kl. 11.00-18.00,
åpen restaurant ons- lør, kjøkken til kl 21.00

JAFS BROKIOSKEN
Åpent hver dag fra kl.1200. Nattåpent tor,fre,lørd til kl.24.00 

ORIENT

Åpen alle dager. Mandag 22.04 åpent kl.14.00-23.00 ellers vanlig åpningstid

KIRKENS BYMISJON

Åpent tirs, tors, fred kl.10.00-15.00, ons kl.12.00-18.00

 

AALESUNDS MUSEUM
18/04 Skjærtorsdag 12.00 – 16.00
19/04 Langfredag 12.00 – 16.00
20/04 Påskeaften 12.00 – 16.00
21/04 Første påskedag 12.00 – 16.00

 

GOD BYPÅSKE!

Spennende på byfjellet!

Se byen fra Storhaugen