Byens "muskelverksted"-Det er veldig kjekt for oss som endelig opplever å ha kollegaer og det er praktisk for våre pasienter som får raskere og bedre hjelp av det som blir et tverrfaglig team, forteller kiropraktor Jonny Nerland som sammen med sju andre aktører har gått sammen i nye lokaler i Notenesgata. 

Sju aktører har gått sammen om et stort tverrfaglig fellesskap i Notenesgata. På bildet bak fra v: Joakim L. Sund fysioterapeut, Warren Schmidt fysioterapeut, Bjørn Tore Hjelle kiropraktor, Johnny Nerland kiropraktor, Kurt Inge Sjåvåg fysisk trener.Foran fra v: Mona Amri fysioterapeut og Jørgen Svinø kiropraktor

De er fysioterapauter, kiropraktorer og fysiske trenere. Sju i tallet. Midt i lokalet et stort og helt nytt treningsrom.

-Dette blir hjertet i bedriften det, forteller han om det første som møter deg i tredje etasje sentralt i Brosundet. Rundt treningsrommet er de ulike aktørene fordelt med egne behandlingsrom. På enden finner du pauserommet, noe som er ganske nytt for de alle. Det å kunne samles over ei skive, litt tullprat og kaffe.

-Mange av oss drev alene og det kunne bli ganske ensomt i lengden. Nå har vi bestemt at vi skal klare å møtes til felles lunsj hvertfall tirsdager og torsdager, forteller Warren Schmidt. Han er fysioterapeut med spesialisering innen idrett og ortopedi.

Praten går lett og ledig rundt det store spisebordet inne på pauserommet.

Plexus helse

De diskuterte mye og lenge for å finne et navn. De landet på «Plexus».


-Det betyr sammensveising, en bunt av nerver forklarer Kurt Inge Sjåvåg. Det er litt av hensikten med felleskapet. At pasientene kan komme hit og få helhetlig behandling. Man opplever det som enklere når man slipper å oppsøke oss en og en og kanskje vente på time og videre henvisning. Her kan vi sette opp et eget behandlingsprogram for hver enkelt ut fra behov, forklarer han.

-Vi er flinke til å bruke hverandres kunnskap. Vi stikker gjerne hodet inn til hverandre dersom det er ei kompleks problemstilling, eller vi ser det kan være lurt med innspill. På den måten vil pasienten få startet rett behandling fra et tidlig tidspunkt, forteller Schmidt.

(Fortsetter under) 

"Plexus helse" med tverrfaglig samlokalisering i store og lyse lokaler midt i sentrum.

Kiropraktor Jonny Nerland demonstrerer hvordan han behandler en nakke som har gått i vranglås.

Dronningen på hjørnet

Hun er eneste dame i flokken og den første som flyttet inn. Fysioterapeut Mona Amri slår ut med armene og inviterer oss inn på kontoret. -Byens beste utsikt, sier hun, og hun har mye rett i det. Brosundet med sine farger og miljø på alle kanter.

-Bare det å se ut, gir inspirasjon, sier hun. På gangen venter en av hennes faste pasienter tålmodig. De er begge enige om at dette må vises frem. Mona jobber mye med kvinnehelse og det som ofte er sammensatt problematikk.

-Det kan være alt fra lekkasjer til skader og problemer etter fødsler, forklarer hun.

Fysioterapeut Mona Amri kapret hjørnekontoret med utsikt alle veier til vakre Brosundet.

Fysioterapeut JOakim L. Sund er en av få behandlere i området som tilbyr  diagnostikk med ultralyd og som i tillegg kan behandle med injeksjoner  som kortison.

Tilbake på spiserommet og praten går lett. en stakkars Bypatriot må bare henge på. For det er ikke fritt for at det kan bli litt fagprat og greske uttrykk når de først tar laust.

-Vi prøver å styre unna jobb prat rundt matbordet men det er ikke alltid så lett, der kan vi bli bedre, lyder det unisont og vi skriver det på kontoen for engasjement!

 

Kommentar: Bypatrioten har tidligere slått et slag for byens andre og tredje etasjer som rommer mye spennende, men her er plass til enda mer. Hos Plexus roser de huseieren som har stått på for å lage løsninger som gir de helt moderne fasiliteter i lokaler som tidligere ble brukt på en helt annen måte. Det tenker vi er en viktig del av byutviklingen som nå pågår!